Mainboard G31T-M2 a Win7

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pavelh

#16 Příspěvek od pavelh »

Tak tam je bios asi 3.04 podle data výroby desky,protože mi to v biosu nechce říci jaký tam je,prostě to tam není ani při startu desky. Dal jsem tam everesta a taky nenapsal co tam je za verzi. To jsem ještě neviděl,že by deska takto trucovala stačilo vždy jen zapnout AHCI a bylo hotovo.
serviceman

#17 Příspěvek od serviceman »

Já jsem z té desky trochu jelen. Zdá se, že to vyrobilo ECS pod označením G31TM2, ale ECS se k tomu nehlásí. Možná to dělali pro Fujitsu-Siemens, který to prodával pod jiným označením (podle názvu manuálu asi DE_V10). Fujitsu-Siemens se k tomu "trochu" hlásí, ale pod označením DE_V10 to u nich neexistuje. Jisté je, že na webu snad většina informací o desce je v němčině. Tady je manuál, podle kterého jde nainstalovat Vista, a ještě existuje BIOS 4.04pro Linux.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
pavelh

#18 Příspěvek od pavelh »

Ano, ano máš pravdu taky jsem s toho jelen,ale našel jsem že to dělala Fujitsu-Siemens na zakázku,tak nevím?Prosím nevíš o ulitě co se dá flešnout bios z win? To je poslední možnost a pak na to kašlu tolik času nemám.
serviceman

#19 Příspěvek od serviceman »

Nevím, jestli na to existuje univerzální utilita, některý výrobce má vlastní a jiný to vůbec nedělá, ale radši bych se tomu vyhnul a flešnul to po nabootovaní z CD. To se mi zdá o hodně bezpečnější. Stejně pak budeš muset resetovat BIOS.
Mimochodem, z toho, co jsem viděl na webu, někdo na tom W7 provozuje.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
petrfilipi

#20 Příspěvek od petrfilipi »

Jaký tam máš HDD? SATA nebo PATA? Obecně jsou menší problémy se staršími PATA disky (i když jsou samozřejmě pomalejší).

Petr
p32

#21 Příspěvek od p32 »

Co si vzpomínám, tak tyto desky s integrovanou grafikou neměly žádný problém. Věřím ale, že na ni žádný OS nenainstaluješ. Prostě proto, že to nejde. Vždycky se OS instaluje na nějaký HDD. :wink:
Napiš, jaký tam máš HDD, paměť a CPU.
Zkoušel jsi tam dávat W8 ? Chceš instalovat 32 nebo 64 bitovou verzi OS a odkudy ji máš ?
pavelh

#22 Příspěvek od pavelh »

Hezký večer,win8 tam nejde také to už jsem psal jinak 4gb ram,hdd80g sata,cpu dual ten jsem zkoušel jiný a nic. Přečetl jsem snad celý veb a nikde žádná rozumná rada :cry:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“