xsmazani (pokračování)
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
A už taky vím, že to je BUG fóra, který jsem právě vytvořil já.... Sorry
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně předem nelze výsledek antispamu vypočítat (na rozdíl od CAPTCHA při přihlášení či registraci (!) ), takže u něj jsem proti původnímu kódu změnil algoritmus výpočtu - v dnešní době superpočítačů najít "klíč" pro generování MD5 u CAPTCHA při známém algoritmu není problém, to by se ten "klíč" domény musel denně měnit, tady je pevně vygenerovaný.
Takže metoda pokus-omyl u SPAMu nemá s pravděpodobností blížící se nule šanci (kromě neznámých bugů fóra), pokud se nasadí ostřejší verze. Zatím, pokud by se boti snažili, mají (i když relativně malou) šanci na úspěch. Podle logů se ale nesnaží. Jen používají fintu, která prostřelila i moji první verzi antispamu, než mě to došlo...
Jako vedlejší produkt to testuje i nově registrované uživatele, jak moc vnímají (a chápou) to, co se píše v Pravidlech.
Z logů plyne, že pokusy o SPAM chodí řádově v několikavteřinových intervalech, většinou ale ze stejné IP, takže by to chtělo dořešit ještě nějakého Killera, co to bude rovnou banovat (protože to zatěžuje SQL server i přesto, že to neprojde antispamem). Killroy už má práce až až.
Toto je jedna z verzí, kterou používají na jiném technickém fóru, jen už bohužel vyžaduje znalost patřičného jazyka a hlavně není moc účinná :
- Přílohy
-
aspm.jpg- (3.89 KiB) Staženo 311 x
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... highlight=
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
forbidden píše:Asi nějakej robot vykradl maily z fóra.
Tvůj mail je viditelnej i pro nepřihlášené uživatele, tak se nediv.