Philips 525

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hejnicek

Philips 525

#1 Příspěvek od Hejnicek »

Ahoj,
nejak tomu nerozumim. Je to Jupiter (ta verze se svislymi tmavymi ozdobami pred repro) a neni mi zatim jasna elektronka koncoveho zesilovace.Je s kovovym kloboukem a sice EBL1 v lamelove patici. Dle Radiohistoria by tam mela byt AL2, na fotkach ale vidim elektronku bez cepice, coz by podle nekterych schemat mela byt E443H.
U te EBL1 je i papirove jine zhavici napeti.
Tak nevim, jestli je to nejaka pozdejsi uprava bastlirem. Zatim jsem po dratech nesel ani jsem nic nemeril neb momentane probiha faze znacne debordelizace.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lukas-Peca »

AL2 je velmi špatně dostupná a často se nahrazovala. Bastlíř dal, co bylo. Skoro ve všech Jupiterech je to předělané na jinou lampu.
Hejnicek

#3 Příspěvek od Hejnicek »

Tak nevim, jestli shanet tu AL2, zda tam tu EBL1 nekdo jen nenaaranzoval.
Samozrejme bych rad uvedl stroj do hrajiciho stavu.

Na kolik V jsou zarovky stupnice? Jsou takove velke (neco jak pro SPZ ke starym Skodovkam). Je na nich jen 3W. Shanim s predstihem nez zacnu ozivovat. Jinak bych si to zmeril.

Zatim zjisteny neoriginalni knofliky, ale ty se nekomu asi nevali v krabici :(

Skrin je sice hodne spinava, ale povrchova uprava asi moc neutrpela.

Byl jsem prijemne prekvapen, jak se pod vrstvou spiny ukazuje remeslny fortel vyrobce na ruznych detailech - treba ten kryt ladiciho kondenzatoru, nebo misto lanka od ladeni medeny pasek.
radioelectrum

#4 Příspěvek od radioelectrum »

Já jsem do jednoho tohoto Philipse dal ABL1. Žhavící napětí na rozdíl od EBL1 souhlasí. zapojení patice také. Stačí pouze trochu zmenšit G1 předpětí.

http://frank.pocnet.net/sheets/030/a/ABL1.pdf
http://frank.pocnet.net/sheets/030/a/AL2.pdf
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“