Robot Kenwood KM266

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ladislavhart

#16 Příspěvek od ladislavhart »

Dobrý den ještě mám na Vás dotaz pojistky jsou akorát na přívodu a u motoru? Děkuji Hart
ohryzek36

#17 Příspěvek od ohryzek36 »

Jo.
cabernet

#18 Příspěvek od cabernet »

Mam tento robot na opravu. Zakaznik si ho zacal "opravovat" sam. Vyrobil viditelny skrat na doske elektroniky. Vymenil som niekolko staticky vadnych suciastok, stale je to mrtve. Skusil som podopriet cievku rele, motor sa rozbehol, nejede vsak regulovat otacky.
Schemu tej dosky nemam, mam podozrenie na vadny PIC...
Tu som nieco nasiel ohladom opravy tohto robota: http://remont-aud.net/forum/58-17990-1
Ak je tam niekto z vas zaregistrovany, poprosil by som o pomoc, keby sa tam na to pozrel, prip. mi na zaklade toho poradil.

Vdaka.
ohryzek36

#19 Příspěvek od ohryzek36 »

Obyčejně tyto schémata nerozdávám, ale dnes asi udělám vyjímku - popravdě se snažím program z toho PICu deassemblovat (což se mi povedlo) a pochopit pro další zkoumání. Schéma je staršího data, tak úplně neodpovídá (minimálně těch 48V na krmení relé - je tam 24V), ale osazení součástek by odpovídat mělo. Jestli je na desce viditlný zkrat, tak je možné, že si zákazník nacvakl mezi desku a ten průhledná držák nějaký kabel a propichl ho nohama součástek (už se mi to také povedlo :? ) - to může odpravit většinu polovodičovsma na desce. Přidávám raději i program do procesoru - může se hodit. V *.asm jsou občas dopsané nějaké komentáře, ty doporučuju přehlížet :) .
Přílohy
KM266_1.asm
(35.99 KiB) Staženo 219 x
KM266_1.hex
(6.39 KiB) Staženo 220 x
circuit-KM260.gif
(109.91 KiB) Staženo 366 x
cabernet

#20 Příspěvek od cabernet »

Este raz vdaka. Mam teda vadny PIC16F676. Chcel by som Ta este poprosit o radu, ci dany obvod mozem nahradit niektorym z tychto: http://www.avelmak.sk/index.php?pg=srch&vyraz=16F6, alebo mam niekde kupit ten isty typ?
Staci potom ten hex subor len napalit do obvodu?
Mam 24V verziu dosky.

Vdaka.
ohryzek36

#21 Příspěvek od ohryzek36 »

No nevím - na toto expert nejsem, je možné že to bude fungovat a nebo taky ne (musel by se nějak upravit program) - bylo by potřeba porovnat katalogové listy. Slovenské obchody neznám, ale našlo mi ho v SOS, GME, TME a u Farnellu, takže si myslím, že se sháněním problém nebude - asi by ho mohli mít i v Avelmaku přes ASWO.

Měl by se dát naprogramovat normálně - já ten program vyčetl klasickým sériovým programátorem s ICprogem s pěti různých desek a všude byl stejný, takže by s tím snad neměl být problém.
cabernet

#22 Příspěvek od cabernet »

Objednal som v TME. Potom ho v robote napalim a uvidim... Vdaka Ti.
cabernet

#23 Příspěvek od cabernet »

Este by som sa chcel poradit ohladom nastavenia programatora pred nahratim suboru ""hex" do mikrokontrolera. (ktore jednotlive policka mam mat oznacene a ktore naopak nie).
Vdaka.
Přílohy
pic config.JPG
(90.84 KiB) Staženo 172 x
ohryzek36

#24 Příspěvek od ohryzek36 »

Jak jsem psal, nejsem na toto expert, ale "Configuratin words" by měly být v pořádku - jsou načetné z hexu a v "Parametre programovania" by mělo být asi zaškrknuté i "Konfiguračné bity", jinak nevím - tento program neznám.
cabernet

#25 Příspěvek od cabernet »

Po dlhom trapeni sa mi podarilo opat spojazdnit kuchynsky robot. Osobitne sa chcem podakovat kolegovi s nickom ohryzek36, ktory mi okrem ineho nezistne poskytol aj hex subor, ktory som nahral do noveho obvodu PIC..., ktory bol spominanym skratom uzivatela tiez odpaleny. Potom este nejake kondenzatory, tranzistor, spoje na DPS a mikrospinac.
Este raz vdaka. cabernet
vasekpetr1

#26 Příspěvek od vasekpetr1 »

Zdravím a chci se zeptat, jak je u tohoto robota provedena regulace rychlosti? Mám na mysli ten kruhový ovladač rychlosti. Po otočení ovladače do první polohy (min) se robot rozběhne na nejvyšší otáčky a otáčením ovladače k maximu otáčky pozvolna klesají, až se robot úplně zastaví. Poté už na nic nereaguje. Až po vypnutí do "nuly" a opětném zapnutí se zase naplno rozběhne.
Elektronika je přístupná odspodu nebo je v horní části ramene?
Díky za postrčení.
ohryzek36

#27 Příspěvek od ohryzek36 »

Všechno (až na jeden mikrospínač) je v horní části ramene - odšrubuj těch 6 šroubů v jeho spodku a jsi doma.
vasekpetr1

#28 Příspěvek od vasekpetr1 »

Už jsem se dostal dovnitř, je to obyčejný potenciometr, který nevykazuje ve své dráze výchylky. C1 má kapacitu 450nF, ESR 14%, pro jistotu ho zítra vyměním, ale obávám se, že chyba bude jinde.
ohryzek36

#29 Příspěvek od ohryzek36 »

Kondenzátor bude v pořádku. Zkontroluj otáčkoměr, případně spoj mezi potenciomtrem a MCU.
vasekpetr1

#30 Příspěvek od vasekpetr1 »

Asi jsem to objevil - na snímači rychlosti je prasklý ferit na dvě půlky. Všiml jsem si, že je pevná část snímače nějak podřená se zbytky oddrolené umělé hmoty. A o kousek dál na plechu přilepené dvě půlky feritu z rotoru. Zkusím ho nalepit zpět, ale obávám se, že to asi nebude dělat dobrotu.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“