NB Acer aspire 5742G po roztočení ventilátoru spadne

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bootwin

#31 Příspěvek od bootwin »

Podle oznaceni G by tam mela byt grafika v MXM 2 slotu,jestli me pamet pamatuje
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od cputakt »

Tady je fotka desky https://lh6.googleusercontent.com/-2XlU ... B5742G.JPG grafika je nahoře,nalevo CPU a vedle je chipset.
bootwin

#33 Příspěvek od bootwin »

pokud obraz bezi chtelo by to grafiku projet a mas pokoj
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od cputakt »

Tak notes jede bez problému,včera jsem zkoušel opravit windows přes Alt+F10 tak je to u acerů ale vždy se zastavil na 78% procentech.Zkoušel jak se zachováním dat a čistý windows tak i bez zachování dat ale vždy to skončilo na 78%.Dnes jsem tedy spistil HDD regenerátor a zjistil jsem že asi na 2,3Gb jsou vadné sektory na HDD.Podle programu to ukázalo že ty sektory opravil tak jsem chtěl znovu přes Alt+F10 spustit opravu windows ale teď mi hlásí že nemůže najít windows.exe takže zřejmě byl na tom poškozeném místě.
Co teď šlo by to nějak opravit protože tam je celý legální OS i s drivery a nechtěl bych o to přijít.
HDD můžu vytáhnout a strčit do rámečku s USB a na disk tak dostanu ale nikdy jsem to nedělal a ani nevím co nahradit za soubory.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od cputakt »

Vypisuje mi chybu status 0xc00000f co jsem hledal je na to nějaký soft ale chtějí za něho 20 USD.Zkusil jsem nabootvat z mého DVD ale z mého nejde opravit systém ani obnovit,v příkazovém řádku si haraji s různýmy obměnama chkdsk ale moc tomu nevěří.
Pokud má někdo nějaký nápad budu rád.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od cputakt »

Zkusil jsem na svém PC vytvořit disk pro obnoveni bohužel po nabootování naskočí opět stejná chyba.Vypadá to tak že budu muset udělat vlastní instalaci a dodatečně stáhnout všechny drivery a ty potom nainstalovat.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od cputakt »

Vadných sektorů tam bylo jen 34 a to v místě kde je asi uložený windows s drivery na skrytém oddílu který má 10Gb dál je disk v pořádku.NB je staršího pána a ten už prostě dál investovat nechce.Ano nálepka na NB je a vím že to je hračka přeinstalovat jen je to o dost časově náročnější než zmáčknout jen Alt+F10.
p32

#40 Příspěvek od p32 »

cputakt píše:Vadných sektorů tam bylo jen 34 a to v místě kde je asi uložený windows s drivery na skrytém oddílu který má 10Gb dál je disk v pořádku.NB je staršího pána a ten už prostě dál investovat nechce.

Tak proč to děláš ? Buď z dobroty a podobného nadšení a pak se na čas můžeš vykašlat a nevymlouvat se a vše zálohovat, HDD přeformátovat, oblast se špatnými sektory neaktivovat a na zbytek dát wokna zpět data atd.
Nebo to děláš z praktického hlediska a je čas pánovi vysvětlit, že když se to tam nespraví a zadarmo to nikdo dělat nebude, tak se to prostě podělá a basta. Měla se dělat údržba a kontrola průběžně a ne to nechat až do toho stavu, kdy člověk přemýšlí jak se z toho vyvléct a zmizet.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od cputakt »

Mě takové věci baví mám to jako koníček ale všeho z mírou.Takže nahodím wokna podle nálepky na NB nainstaluji to nejnutnější a notebook odevzdám majiteli.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“