ATmega a externí SRAM
Moderátor: Moderátoři
ATmega a externí SRAM
O flash paměti jsem taky uvažoval. Abych v ní mohl mít nějaké zajímavější www stránky uloženy.
Jinak používám k programování arduino.
- ross4435897
muj nazor ... pouzivat arduino na web server aplikace je asi neco jako ladit fiata500 na zavod F1. Kombinace arduino+raspberry se mi jevi jako mnohem realistictejsi ...
Jinak si myslím, že by to tím mělo jít. Když si vezmu jen obyč router, ten v sobě taky nemá kdo ví co. Určitě ne ARMový procesor s horou paměti. A to router v sobě má těch stránek podstatně víc. Já chci jednu s pár políčkama a pár tlačítky. Pak číst a zobrazit hodnoty z ad převodníku a pár relátek nic víc.
- ross4435897
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pomalostí nemyslím samotný HW zápis, ale více instrukcí nutných pro jeho obsluhu.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Možná se zeptám blbě, ale zase tak moc za 8 bit nevidím. A ani tam to není nic moc. Mě se nějak příčí myšlenka použít na jeden problém dvě různé logiky ARM a 8 bit. Líbí se mi představa mít na to jeden procesor. Co taková ATxmega. Ta už vypadá schopněji. Akorát tu přes arduino ide nenaprogramuji. Tak že asi bude problém s ethernetem. (mám enc...)
- ross4435897
- ross4435897
Ovšem na tak malý web server, jako píšete by snad 2K interní SRAM mělo stačit. Taky je otázka, kolik vezmou knihovny Arduina. Samozřejmě, že všechna konstantní data jsou v PROGMEM.
Kód: Vybrat vše
http://playground.arduino.cc/Code/AvailableMemoryzkusím ještě co nejvíc dostat do eepromky. Akorát si říkám, že poměrně komplikovaně dostávám data ze zadávacího pole do programu. sežere to poměrně velkou strukturu podmínek. to si myslím, že bude ten největší problém
- ross4435897