Nemá někdo schéma k tomuto přijímači? Bylo na radiohistorii, ale již nejde stáhnout. Opravuji již druhý tento přijímač. První měl studený spoj ve vstupním dílu s varikapy. Pomohlo propájení. Druhý, co opravuji teď se nesnesitelně rozlaďuje. Ve vstupním dílu jsem vyměnil všechny keramiky kromě 12pF, které jsou v sérii s varikapy, protože je nemám a musím koupit. Většína zeleniny taky vyměněna, rozlaďuje se jen VKV. Není to rozlaďovaní náhodou vlastnost toho rádia? Ještě by mohlo kolísat ladící napění z MAA550, má tam být přesně 33V?
Tesla sextet 637A závada
Moderátor: Moderátoři
Tesla sextet 637A závada
Nemá někdo schéma k tomuto přijímači? Bylo na radiohistorii, ale již nejde stáhnout. Opravuji již druhý tento přijímač. První měl studený spoj ve vstupním dílu s varikapy. Pomohlo propájení. Druhý, co opravuji teď se nesnesitelně rozlaďuje. Ve vstupním dílu jsem vyměnil všechny keramiky kromě 12pF, které jsou v sérii s varikapy, protože je nemám a musím koupit. Většína zeleniny taky vyměněna, rozlaďuje se jen VKV. Není to rozlaďovaní náhodou vlastnost toho rádia? Ještě by mohlo kolísat ladící napění z MAA550, má tam být přesně 33V?
http://leteckaposta.cz/392703892
to napětí stačí víc jak 30V, ale záleží na skutečných hodnotách součástek v oscilátoru aby šlo proladit celé pásmo VKV . . .
a ve schématu vstupu FM je chyba . . . chybí tam propojení ze studeného konce L7 na zem . . .
- Přílohy
-
sextet-vstupni dil FM chyba.jpg- (82.23 KiB) Staženo 548 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
MAA550 jsem vadný neviděl, určitě ne od doby co na něj začali dávat chladič.
Velice často bývá vadný kondenzátor 100n schovaný mezi tlačítky na desce předvoleb. Myslím že je napěťově dost na hraně. Předpokládám že ten svitek přímo u VKV jednotky je vyměněný.