Instalace W 7
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
p32 píše:...raději ve 32 bitové verzi.
Ale to pak využijí max. 3,12 GB operační paměti, zbytek je k ničemu, klasické desktopové OS od MS je v 32b verzi nedokáží využít.
I když samozřejmě chápu, že s 32b OS je méně práce co se týče ovladačů (hlavně pro takové ty polostarší tiskárny - třeba sken po síti z HP multifunkce v W7/64b jsem prostě nerozchodil). A taky mám pár programů, které musím na svém NB s W7/64b spouštět v integrovaném virtuální prostředí Virtal XP32b.
PF
petrfilipi píše:Ale to pak využijí max. 3,12 GB operační paměti, zbytek je k ničemu, klasické desktopové OS od MS je v 32b verzi nedokáží využít.
PF
A to je právě o tom. 64bitová verze na tu stejnou práci používá 2x tolik paměti, takže 32bit s 2 GB je na tom stejně jako 64bit se 4 GB a obráceně. Proto mít jen 4 GB paměti a 64bit verzi není o nic lepší jak mít využtelných 3 GB paměti s 32bit verzí (spíše je to horší). Ale to záleží stejně kvůli rychlosti ještě na sběrnici a CPU. Důležitější je právě to, že 64 bitová verze neumí normálně spustit 16bitové programy a zároveň se nespouštějí 64bitové programy, protože je tam uživatel nemá. Velmi málo uživatelů používá 64bitové programy jako AutoCad a spol. kde i těch 8 GB paměti nemá moc smysl, ale spíše 16 GB a víc.
64bitové verze se tlačí s NB při prodeji jen a jen kvůli statistice Mrkvosoftu a uživatel jen nadává, že mu tam něco staršího nejde.
Pokud se pletu, ať tady někdo napiše na kolik procent využije 64bitovou verzi OS a s kterými 64bitovými programy. Rád se nechám poučit.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
p32 píše:Akční výprodeje jsou vždy levnější a až po čase uživatel zjistí proč. A nikdo nemusí být tak naivní, aby si myslel, že na té akci nevydělají. Ba, právě kolikrát víc.
No v dobe kdy si ho moje lepsi ja kupovala se o akcnim vyprodeji nedalo mluvit
DOSbox jsem u žádného uživatele nepotřeboval nikdy používat, fungovaly jim staré programy normálně. Myslím tím uživatele, co mají PC či NB pro práci a ne pro zábavu a hry. Jsou samozřejmě uživatelé, kteří 64bitovou verzi nikdy nevyužijí a proto je nikdy nebude ani zajímat omezení 32bitových verzí OS na 3 GB, protože už mají horší variantu a nevadí jim to.
Zeptal bych se, víte o jediném případu, kdy normální člověk potřebuje na doma 64bitovou verzi OS ? Třeba, že má pŕedstavu, že je těch bitů víc, tak to pojede rychleji ? Ne, fakt jestli je aspoň jeden nějaký praktický argument.
Já si myslím že u těchto lidí, když jim tam instalujete vhodnou verzi Linuxu, nastavíte Firefox na internet, dáte poslední verzi OpenOffice, tak ani možná nepoznají, že tam nemají wokna.
Ale rozdíl v rychlosti zpracování poznáš až když nasadíš skutečně 64b soft, ne nějakou emulační verzi. Týká se to hlavně her a softů pro úpravu a generování videa, tam poznáš, o kolik je 64b verze výkonnější.
A kutilmile - nelituju tě