Ale na svoju dobu to bolo slušne vyrobené.Veľa SV 3000 -ok hrá dodnes.Aj ked šumia - stále hrajú.
Zesilovač RFT SV3930, šumí
Moderátor: Moderátoři
Koupil jsem jej kdysi za tři stovky, povyměňoval nějaké elyty, vyčistil potenciometry a dlouhou dobu hrál dobře. Teď už se zase objevuje problém s potenciometrem hlasitosti, už bude možná vyběhaná dráha.
Ale citlivost na VKV výborná, chytnu na kruhový dipól asi 35 stanic...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Přílohy
-
SV3000ST3000SK3000.jpg- (85.11 KiB) Staženo 117 x
Otazka je, ci budu sediet hodnoty potenciometrov.
Ten můj Robotron je podobného sestavení jako ten tvůj zesilovač, proto i podobně šumí.
Ale mě to neva, dnes už jej stejně pouštím jen jednou za uherský rok.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Mimochodem v čem ty ARTčka máš? I přes jejich technickou nedokonalost a přepálenou cenu mám pro ně slabost. Krásný kousek funkční historické techniky
Ale k věci:
Všechny ty klasické analogové elektronicky řízené obvody korekcí a regulátorů hlasitosti stojí za starou belu. Zkoušel jsem jich celou řadu - A273/A274/TCA/A1524/MDA4292 a jeho předlohu TDA. Všechno na prd, jen originály hrály vždy lépe. Krom šumu jsou také zdrojem příšerného zkreslení a dosti degradují celkový zvuk zařízení ve kterém jsou instalovány, souběh kanálů bývá také docela sranda. Pouze jeden jediný obvod jsem vyhodnotil že je pro nenáročné použití použitelný. Je to TDA1074. Ten je monofonní takže na jedné desce musí být dva, ale stojí to za to protože je o celou kategorii výše (oproti výše zmíněným minimum šumu i zkreslení, souběh vyhovující). Sice se už nevyrábí, ale sehnat ještě občas jde. EZK s ním také jednu dobu prodávala celkem pěkně zpracovanou stavebnici (už není v nabídce). Jeden modul doma ještě mám (mám dva, ale jeden si nechám, na desce je i stablík) a asi 4 moduly s A1524 (jeden bez IO a zkrácený o přepínač vstupů) kdyby byl zájem.
Vyššie uvedené IO sú prakticky zhodné, takže soudruzi či z Phillipsu, či z NDR, máš to jedno.