Vlhkoměr s teploměrem do Paludaria
Moderátor: Moderátoři
Vlhkoměr s teploměrem do Paludaria
1. teplota vody
2. teplota vzduchu nad vodní hladinou
3. teplota vzduchu v horní části paludária...
a jako oříšek bych potřeboval vlhkoměr...Co jsem se tak díval na aliexpress ( že bych koupil něco za pár korun - vykuchal a osadil do rámu), ale v tomto případě je čidlo na vlhkost přímo na dps. Já bych potřeboval čidlo na vlhkoměr na drátu který povedu do paludária. Děkuji za každou radu
glorei píše:Takže toto bych koupil 3krát zda li to dobře chápu, potom raspberry, ale k tomu budu potřebovat ještě nějaký lcd displej co přidělám do rámu.
Teď něco podobného vyšlo v PE 01/2015 s 18B20.
Pokud neumíš, můžeš koupit samostatné moduly a nějak je vykuchat a přizpůsobit obrazu svému nebo to zadat někomu, kdo umí navrhnout nějaké schéma a napsat program. Pak ale zbývá ještě tišťák, případně krabička... Dělal jsem něco podobnýho pro terárium, není to nic složitýho, ale ani sranda na 20 minut
- ross4435897
na Webu?
pocet cidel?
nejaky setup?
nejaky casosber?
alarmy?
... ono vymyslet se da spousta zbytecnosti, ale jsem spis zastance efektivniho reseni ... pokud nebudes mit jasnou predstavu o funkci toho co chces udelat, pak je kazda rada marna ...
treba neco v tomto stylu - ale toto ukazuje pouze teplotu 1x a vlhost, kdyby se dal upravit na 3 cidla teplotni
http://i00.i.aliimg.com/photo/265870209/Color_weather_station_temperature_controllor_Weather_station.jpg
S programem bych ti asi byl ochotný pomoct, pokud to extra nehoří, tak snad i "free of charge", ale znamená to i vyřešit další problémy - dps, krabička nebo zabudování, a zas takový dobrák nejsem
Kdyžtak napiš zprávu, pokud bys měl o pomoc zájem.
mira2830 píše:To nejspíš upravit nepůjde, noTeda možná by to šlo, ale to nejde říct, když od toho není aspoň schéma... A i kdyby to šlo musel by sis pak manuálně přepínat, který teploměr se bude číst. Myslím cesta, kterou nastínil ross4435897 je lepší volba, minimálně jistější.
S programem bych ti asi byl ochotný pomoct, pokud to extra nehoří, tak snad i "free of charge", ale znamená to i vyřešit další problémy - dps, krabička nebo zabudování, a zas takový dobrák nejsem
Kdyžtak napiš zprávu, pokud bys měl o pomoc zájem.
odeslána PM
https://www.youtube.com/watch?v=m6mtCak3krE