AR pro konstruktéry

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

AR pro konstruktéry

#1 Příspěvek od konosuke »

Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Jodr

#2 Příspěvek od Jodr »

A ja hlupec jsem dal cele rocniky za odvoz...!
Mohl jsem byt ve vate.
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

S AR jako s vínem...čím starší tím cennější...toto je sběratelsky vzácný výtisk AR 01/1959 starší než já...to jsem netušil že už tenkrát byla elektřina.
Přílohy
AR1-59.jpg
(40.5 KiB) Staženo 24 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
EL34

#4 Příspěvek od EL34 »

Já jsem dostal československý časopis Elektronik celý ročník 1951 svázaný jako kniha. Myslím, že bude mít i větší cenu než AR. Hlavně ty reklamy na lampová rádia a prastaré gramofony a nabídky práce, docela solidní retro. :D
termit256

#5 Příspěvek od termit256 »

AR se daji ruzne po netu stahnout od roku 1952.
p32

#6 Příspěvek od p32 »

V papírové podobě to nemá žádnou cenu. To je jen mylná představa pár majitelů těchto časopisů.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Kdyby to nemělo cenu, lidi by si je neschovávali - ukaž mi například, jak budeš hledat nějakej plánek třeba na tabletu. To už je jednodušší vzít si číslo do ruky a najít si ho prolistováním.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
serviceman

#8 Příspěvek od serviceman »

Když si necháte ze všech AR v pdf udělat v Acrobatu index, můžete hledat v celých desetiletích rychle a najednou. Jaképak listování...
Jako artefakt jsou ty papíry pěkné, ale zabírají moc místa - také jsem je už všechny vyhodil.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
termit256

#9 Příspěvek od termit256 »

Jo, jenze to bys musel vsechno prohnat pres OCR. A to je pruda neskutecna, kdo to nekdy delal, vi. Z bitmap se ti zadny index neudela.
Ale jinak souhlasim, prijde mi rychlejsi to prolistovat v pocitaci nez v papirove podobe, o mistu ktere ty stohy casopisu zaberu nemluve.
p32

#10 Příspěvek od p32 »

EKKAR píše:Kdyby to nemělo cenu, lidi by si je neschovávali - ukaž mi například, jak budeš hledat nějakej plánek třeba na tabletu. To už je jednodušší vzít si číslo do ruky a najít si ho prolistováním.

Ale prdlajs. Měl jsem toho 3 metry na výšku a všechno jsem vyházel než se dohadovat s někým, jestli si to vezme zadarmo atd. Na tablet se dívat přece nemusím, stačí se mrknout na pořádnou obrazovku v PC. A najdu ho určitě 10x rychleji než se přehrabovat skladištěm starých časopisů ve skříních a pak to zase rovnat. Ale to je nakonec věc každého, jak si to uschovává a potom hledá. Prostě to nemá žádnou hodnotu v papíru, když mám pořádek v NB či PC, ale i v tom tabletu bych se mohl rochnit. Stačí si otevřít vždycky adresář s obsahy za celý rok a najít si pak příslušná čísla. Ale proč tahat pivka domů, když je mají nachystaná už v hospodě. :lol:
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Tohle všecko můžeš zdůrazňovat jen do tý doby, než zas nad Severním Mořem zafučí nějakej pořádnej vítr a Dánové s Dojčema začnou pumpovat vyrobený přebytky přes bejvalou energetickou soustavu Mír někam na Ukrajinu nebo na Balkán - a způsobí nám tady parádní BLACK-OUT...

Pak MNĚ bude stačit baterka, svíčka nebo petrolejka - ale všichni co spoléhají jen na elektronickou podobu budou v (_o_) jak Baťa s dřevákama...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
p32

#12 Příspěvek od p32 »

Nebyla by lepší obyčejná knížka na čtení ? Číst si v amáru a nemít to čím spravit a když nemít to jak vyzkoušet, když nejde elektřina, to musí být to pravé ořechové. :lol:
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Spajkovat moze plynovou spajkovackou. Ale co s tym potom, to teda neviem :D
Jodr

#14 Příspěvek od Jodr »

rnbw píše:Spajkovat moze plynovou spajkovackou. Ale co s tym potom, to teda neviem :D

No ti mene majetni poridi ebonitovou tyc a ocas z lisky, majetnejsi slapohyb s dynamem a vice majetni s alternatorem...!
mkat

#15 Příspěvek od mkat »

Neviem ako iný, ale ja ked niečo hladám v AR tak si nájdem v ktorom čísle to je na pc. ,A ked to idem robiť ,tak si vyhladám časopis .Podla môjho názoru sa mi lepšie robí podla papieru ako čumieť na obrazovku.
Ved tam nemôže byť veľká chyba,včera to ešte perfektne fungovalo!!
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“