3Com EtherLink III - vadny DP8392?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

3Com EtherLink III - vadny DP8392?

#1 Příspěvek od rnbw »

Pouzivam na ethernet cez koax ISA sietovky 3Com EtherLink III (3C509). Odisla mi uz druha podobnym sposobom - siet prestala fungovat. tcpdump ukazal, ze pakety prijima, ale neodosiela. Vymenil som ju, mam ich dost.

Ale neviem zistit, co s nou vlastne je. Niekedy funguje, niekedy nie. Okolo DP8392 a 79M05 je plosak za tie roky vyhriaty. Myslel som, ze studenak - prespajkovanie DP8392 vsak nepomohlo. Ked pritlacim na DP8392 alebo okolo, tak sa to niekedy rozbehne. Ked ho ochladim sprejom, tak tiez. Ked to nefunguje, je napatie na pine 11 (RR+) -7,3-7,5V. Ked nefunguje, tak je tam len -5,8V. Odpor medzi RR- a RR+ je OK. Ze by bol vadny samotny DP8392?
Mira_A

#2 Příspěvek od Mira_A »

To je ta vysoko profilová combo?
Já jednu opravoval. Pod nálepkou byl přerušený tišťák. Možná přepálený, ale ani se to nezdálo. Spíš nějaká výrobní chyba. Tak jsem to tam spojil kouskem tenkého drátku a karta fungovala. Zkoušel jsem však jen RJ45 a koax. Tu kartu mám ještě schovanou, tak bych se mohl i podívat. Mě to přišlo, že to nebylo ani přepálené ani rýplé. Jako by tam ta měď nikdy nebyla.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Su rozne druhy - Combo (RJ-45, koax a AUI), TPC (RJ-45 a koax), ? (AUI a koax) a TPO (len RJ-45). Niektore su plnej velkosti, niektore mensie. Ale zapojenie je rovnake. Ten DC/DC menic je dost nestastny - je tam FET s trafom a za trafom je 79M05, ktory brutalne hreje. Toto ma vacsina noname kariet urobene lepsie - byva tam integrovany DC/DC menic, z ktoreho ide rovno 9V. Vydrzalo to len 18 rokov :D

Prepiekol som ten DP8392 teplovzdusnou pistolou a zacalo to fungovat. Neviem ziadnym ohybanim docielit, aby to prestalo. Uvidime, dokedy to vydrzi.
Mira_A

#4 Příspěvek od Mira_A »

Mám dvě combo a jedno TPC-čko (nižší profil). Leží mi nevyužité. Všechny funkční, až na to že na jedné je mírně rozteklé trafo (měnič). Když jsou zapojeny jen na RJ45, tak se tam myslím nic nezahřívá. Ono se to dá nějak pomocí utility nastavit.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Ano, ked je BNC port neaktivny, je vypnuty cely DC/DC menic.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“