Hračka mluvící hrnec

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
fisik

Hračka mluvící hrnec

#1 Příspěvek od fisik »

Ahojte,

sorry za téma tohodle ražení zrovna v tomto foru, ale nevím, kam jinam bych to napsal.

Poprosil bych vás o radu. Moje holky mají mluvící hrnec od Fisher Price a ten začal mluvit hrozně rychle. Dřív, než ho odepíšu, jsem se chtěl podívat na to, jestli tam není nějakej zkříženej drátek. Po otevření se na mě vyvalila špinavá čínská deska. Všiml jsem si, že jeden kondenzátor je bez jednoho drátku a pod ostatními je asi vylitý elektrolyt (na fotce)?
Chci se zeptat profíků - je možné, že ta mluva je způsobena tímto a teoreticky by stačilo vyměnit kondenzátory ? (hodnotu mají 0,1uF / 50V).

Hračka je to pěkná, tak se mi to nechce jen tak nechat bez mluvení.

Díky moc za každou radu a moderátory prosím o shovívavost (a případný přesun do lepší sekce :) )
Přílohy
DSC_0109 (640x480).jpg
foto
(289.32 KiB) Staženo 303 x
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Ty mapy na desce jsou stopy oxidace od nějaké kapaliny (asi všichni tušíme od jaké :D ). Proto i ten jeden elyt přišel o končetinu.
Vyčistit IPA, přepájet eventuelní zašedlé cínové spoje. Kondenzátory vyměnit všechny (jsou to korunové záležitosti).
Opravdu jsou 0,1µF? To je docela exotická hodnota.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
denis15

#3 Příspěvek od denis15 »

Kdyby bylo nejhůře, můžu mladému doma provést rozborku-zatím mluví normálně. :D Za zkoušku nic nedáš, dej tam 1uF a vyzkoušej jinak zkus 100n, Těch 0,1 je zvláštní.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od workhard »

Bývají takové, zas tak neobvyklé to není.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“