Thomson 24FT4253, někdy nejde zapnout

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
krutor

Thomson 24FT4253, někdy nejde zapnout

#1 Příspěvek od krutor »

Zdravim,
mam tady TV Thomson 24FT4253 (LCD s LED podsvícením). TV někdy lze a někdy nelze zapnout, je to náhodné. Po zapnutí do sítě se rozsvítí stanby LEDka a po stisku zap/vyp tlačítka se TV buď:
1. Zapne - zhasne stanby LED a TV normálně naběhne a normálně funguje libovolně dlouhou dobu, dokud se nevypne zap/vyp tlačítkem, kdy se vypne obraz a rozsvítí se opět stanby LED - tedy tak jak to má být.
2. Nezapne - zhasne stanby LED ale obraz ani podsvícení nenaběhne a nic se neděje. TV nereaguje na žádné tlačítko, ani na zap/vyp, kdy by se správně měla zase stanby LED rozsvítít. Prostě jako by se TV při nabíhání "sekla". Lze ji jen vytáhnout ze sítě.

Zdroj (viz obr.) je v pořádku, zkoušel jsem TV napájet laboratorním zdrojem (celá TV je napájena ze zdroje jen 12 V větví) a chovalo se to úplně stejně.
ve stanby režimu má TV odběr 0,01 A, když se zapne cca 1,9 A a když se "sekne" 0,37 A.

Kde může být vada?
Díky

Obrázek
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Já bych tipoval že na tý velký zelený desce.
..to bude jen ňákej odpůrek
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jezevec »

Jj, čínský šrot. Evropský je jen ten název.
serv686

#4 Příspěvek od serv686 »

Thomson už dávno není Thomson ale čínský TCL. Nedávno jsem měl na stole stejný chassis s vadou pomalé ovládání a nepamatoval si uložené programy. USB firmware z webu Thomsonu tam dát nešel. Našel jsem u poláků firmware, tak jsem ho tam nacpal přes RS232, pak už jen svítila LEDka. Po dalším pokusu dostat tam jiný firmware se asi zničil loader a TV je totálně mrtvá... Přeji hodně štěstí s opravou.
Zaky

#5 Příspěvek od Zaky »

Pro začátek přejdi všechny elektrolyty na ESR a zkontroluj všechny stabce, zda mají na výstupu, co se od nich očekává. BGA je asi jen RAM, můžeš na ní zkusit opatrně zatlačit, ale tím to nejspíš nebude.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“