Optimální čas na koupi letních pneu

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

Optimální čas na koupi letních pneu

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Je už teď? Nebo později? Přeci jenom je to dost peněz..
Sandal

#2 Příspěvek od Sandal »

Já myslim že letní šprcky seženeš i v sezóně.Počkej až vyprodaj ty uloženky z loňska a kup si čerstvý.
monterjirka

#3 Příspěvek od monterjirka »

Záleží na pneuservisu.
Někdy pneu, které se tam koupí, montují zdarma, takže se ušetří nějaká ta "koruna", a srovná se ta cena jako kdyby se v "akci" kupovaly stejné pneu jinde nebo jindy

P.S. měl jsem na Feldě Brilantis, našel jsem ve schránce několik reklam na "nejlevnější pneu", v pneuservisu mě je prodali o 20Kč na kusu levněji a ještě zdarma přezuli...
Kvicala_r

#4 Příspěvek od Kvicala_r »

No to já sem se i přes "známost v servise" v dubnu projel a na každé gumě sem ušetřil něco přes 300 oproti průměrné nabídce. Stálo mě to jedno odpoledne i s vyvávžením. Borec od nás z pneuservisu z dědiny mi ty samé nabízel dokonce o 500 dráž na jedné... a přiznal, že netu nemůže dnes konkurovat. Takže bych taky ještě nikam nespěchal, spíš vybral typ a jen orientačně mrkl na ceny..
TAKJAN

#5 Příspěvek od TAKJAN »

Náš pneuservis gumy nevede. zase jsou levní. Pokud budou staré, vrátím je. Navíc to není zas tak běžný rozměr a tolik se netočí
rezis

#6 Příspěvek od rezis »

Myslím, že pokud zrovna máš volné finance tak proč ne. V klidu a nepak ve stresu. Taky to zrovna řeším...
Internet - metla lidstva
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Mrkni se na ceny barumky.
TAKJAN

#8 Příspěvek od TAKJAN »

To ne
Sandal

#9 Příspěvek od Sandal »

Jentak když jsme u těch gum,je možnej takovej rozdíl v zimácích v záběru?Mám na svym autě VW Golf zimáky Kormoran Snowpro a přítulkyně na VW Polo nějaký zimní Barumky.Na obou autech nový gumy.Mám to na dvůr trochu dokopce a já z Golfem vyjedu bez problému a mladá se nemůže s těma barumkama vydrápat.Myslel jsem si že hovno umí že nevyjede,tak jsem skočil do Pola a ejhe jsem se ani nerozjel.Gumy jsou namontovaný správně a ztrvdlý taky nejsou.Takovej rozdíl jsem nečekal.
Michal22

#10 Příspěvek od Michal22 »

Dřív jsem Barumky kupoval, ale teď můžu potvrdit to co píše Sandal- Mám Polaris 2, nedávno jsem nemohl odjet od baráku. Přitom tam mám asi 6mm vzorku, gumy třetí sezonu. A Brillantis 2 jsou taky sračky, stačí déšť a už nedrží. Ale taky se, pravda, nesjíždějí...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Ano, su velke rozdiely medzi gumami. Barumy a Matadory patria medzi najhorsie, co sa da kupit (hned po protektoroch a totalnej Ciny). Ale predavaju sa dobre, lebo su lacne.

Pred casom som kupil disky a boli na nich aj letne Barum gumy. Dezen bol dobry, tak som myslel, ze mi par rokov vydrzia. No raz som isiel rano do prace, bolo mokro a v zakrute na zjazde z mosta (v meste, cize 50 km/h max.) mi zacal utekat zadok. Este v ten den som objednal nove (FULDA - podla testov na druhom-tretom mieste) a odvtedy problem nebol. Ale uz som na nich videl minule praskliny, tak musim kupit nove.

Zimne mam Continental a som velmi spokojny. Este aj mechanik ich pochvalil, ked mi viezol auto v snehu, ze to jazdi velmi dobre. A to ich uz mam niekolko rokov.
Naposledy upravil(a) rnbw dne 08 úno 2015, 11:04, celkem upraveno 2 x.
Michal22

#12 Příspěvek od Michal22 »

rnbw- já mám totiž takový pocit, že se to zhoršilo hodně od té doby, kdy se na běhounu místo Made in Czech Rep. objevilo Made in Romania.
No a já samozřejmě kupoval podle toho, že jsou to Barumy...
Už to s nimi nějak dohrkám, příští rok mě bude asi čekat koupe nového přibližovadla.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rezis

#13 Příspěvek od rezis »

Michelin Energy Saver dva roky Ok. Třetí naprosto nepoužitelné. Navíc na asi směs ztvrdla neboť na mokru se staly naprosto nepoužitelnými i ve velmi malých rychlostech.
Teď se rozhoduji co koupit za letní pneu.
Mě jsem vybrány: http://www.rajpneu.cz/pneumatika/121100 ... P-PERF-91H
ale celkem mě teď nahlodali s:
http://www.pneunet.cz/pneu/174630/hanko ... 1-h-letni/

Co máte za favority ostatní?
Internet - metla lidstva
Kvicala_r

#14 Příspěvek od Kvicala_r »

Na doporučení kolegy, který měl starší generaci fastresponse mám od jara na liťácích nástupce bluresponse I když jezdím svižněji, zatím můžu říct, že drží dobře.
TAKJAN

#15 Příspěvek od TAKJAN »

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“