Aký typ rozbočovača?

Vše co se týká satelitní techniky a dekodérů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
lumca

#16 Příspěvek od lumca »

Případně použít Unicable LNB. Ten, ale musí podporovat použíte SAT přijímače. Pak stačí od LNB jeden kabel.
jirkaoh

#17 Příspěvek od jirkaoh »

Proč z daného problému děláte kovbojku, vždyť řešení je tak jednoduché - jsem jenom amatér.
takže je potřeba satelitní slučovač (UHF a SAT), do jehož vstupu UHF přijde připojit signál buď z venkovní anteny, nebo kabelovky, do vstupu SAT kabel od LNB (paraboly), z výstupu jde jediný kabel, který lze zakončit účastnickou zásuvkou STA (trojitou). Do zdířky TV připojit UHF rozbočovač a ke každému televizoru kabel buď do TV vstupu, nebo do Setoboxu. Ke konektoru SAT připojit SAT rozbočovač a z něho ke každému sat. přijímači vést kabel. Upozorňuji, že SAT slučovač i rozbočovač jsou průchozí pro napájení paraboly z přijímače. Takže není potřeba uvažovat o nějakých modulátorech a jiných zařízeních. Já osobně to mám v kombinaci s STA, kde je v současné době 22 programů.
V případě zrušení kabelovky se tato pouze odpojí ze slučovače a v budoucnu semísto ní připojí třeba venkovní antena pro zahraniční TV.
lumca

#18 Příspěvek od lumca »

"Ke konektoru SAT připojit SAT rozbočovač a z něho ke každému sat. přijímači vést kabel." Bohužel toto tvé "jednoduché" řešení neumožní na SAT přijímačích sledovat tv programy vysíláné na TP s rozdílnou polarizací, či použít vícetunerové SAT RXy. Rozbočovat SAT signál není totéž, co rozbočit tv signál! Takže buď UNICABLE nebo LNB se dvěma, čtyřmi, či osmi výstupy (TWIN, QUAD, OCTO LNB).
BIDLO

#19 Příspěvek od BIDLO »

xmurgi: přesně tak. Toto je typický příklad v rámci hesla "proč to dělat jednoduše když to jde složitě".
decmen

#20 Příspěvek od decmen »

xmurgi to napsal správně- buď quattro lnb a multipřepínač nebo twin,quad,octo lnb a 2,4,8 kabelů k 2,4,8 sat.přijímačům. Stejně pak ale bude chtít minimálně 23,5°E + 19,2°E , tak ať dá zrovna octo monoblok a je to. Nicméně investovat pár stokorun do odborníka, který to vše udělá správně a bude to fungovat, by asi bylo nejlepší a nejrychlejší řešení.
Jinak to dopadne tak, že tu bude tazatel znova a ne jednou :-(
scorpions-cz

#21 Příspěvek od scorpions-cz »

decmen rád se nechám poučit,ale za svoji praxi jsem ještě octo monoblock nepotkal :D
decmen

#22 Příspěvek od decmen »

Omlouvám se, tak jsem se rozepsal, že jsem to s tím počtem výstupů přepálil :-D, samozřejmě jsem myslel quad....díky za upozornění :sorry:
Odpovědět

Zpět na „Satelitní technika a dekódování“