FM přijímač na VKV
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Myslím, že lepší výsledek dostanete použitím SA612 jako synchrodetektoru.Superpavel píše:... Tranzistor v zapojení se společným emitorem a můstkovou stabilizací pracovního bodu bude mít na bázi připojenou anténu a bude zesilovat signál z antény. Na odpor v emitoru navážu oscilátor kmitající na stejném kmitočtu jaký má vysílač ...
http://www.mikroe.com/old/books/rrbook/ ... pter5b.htm
- Artaban001
Já jsem začínal s jednočipovým FM stereo rádijkem (TA8122AN), který vyšlo v amáru. Tišťák se dal koupit, sadu součástek taky, rezonátor 10.7MHz jsem měl z něčeho vypájenej a ještě tam byl rezonátor na 455K, který byl vykuchán z vraku dálkovýho ovládání. Laděný bylo varikapama.
Později jsem se dostal k TDA7000 a ještě později k TDA7088 (scanovací rádia). Jinak u GM prodávali FM rádio (stavebnici), jehož schéma se tu možná dá ještě dohledat v uploadu. trochu jsem ji upravil a je velice slušně použitelná, protože jeho vstupní jednotka bývala v autorádiích..
http://www.futurlec.com/Sanyo/CXA1619.shtml
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
A kdo si chce zabastlit, tak 3 tranzistory + filtr + nějaká mutace TBA120 (A220D). Jen tam nedávejte ruskou keramiku jak kdysi já, pak se to musí každej den dolaďovat...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Obvod A283D byl na svou dobu u nás docela levný (asi tak do 30-40Kč, ale to vůbec nevím jistě), takže v Amáru dokonce někde radili, že ho je možné použít jen jako samostatný nf zesilovač(takové plýtvání). Výkon mono 0,7W!
- weed_smoker
A281D se dal použít jak na AM, tak FM zesilovač, detektory stejně byly externí.
Naopak MAA661 se dal stejně dobře použít jako úplný MFZ s detektorem FM, jako sychronní detektor pro AM.
A283D opravdu uměl jak AM, tak FM, navíc měl koncový zesilovač, ale to už tu někde někdo napsal.
Obvody A220D a A223D (TBA120U) byly běžné mf zesilovače přímo určené pro FM přijímače (ať už 10,7 MHz rozhlasový nebo 5,5 a 6,5 MHz nebo 5,74 a 6,26 MHz televizní), asi nejvybavenější byl A225D.
Všechny tyto obvody sloužily jen jako mezifrekvenční zesilovače, všechny před sebou vyžadovaly nějakou ladicí jednotku.