Rádio Progresson 447A, problém s VKV
Moderátor: Moderátoři
- destilator
- Kontaktovat uživatele:
- destilator
- Kontaktovat uživatele:
- destilator
- Kontaktovat uživatele:
A kutilmile - nelituju tě
- destilator
- Kontaktovat uživatele:
Docela nechápu "zlepšovatele" z bratislavské Tesly, kteří použili pro úsporu ladícího kondenzátoru toto monstrzapojení s varikapy u přijímačů bez předvoleb (Dueto, Alto, Duo a možná i další). V okolních státech se do takového "zlepšení" nepustili a jejich rádia tím byla ušetřena našich potíží a dodnes pracují. Je sice výjimka v přenosném rádiu ze SSSR Meridian 236,237, ale tam obdobné zapojení pracuje dobře a má to aspoň tři předvolby.
Celková mechaniká koncepce s propojením modulů konektory je tady sice řešena dobře, ale to je z kladů asi tak vše. Nevím proč má rádio s malým reproduktorem oddělenou regulaci výšek a hloubek. Akustickými vlastnostmi proti zahraničním konkurentům i přes to značně zaostává.
Mám za to, že než tady po fórech sbírat rozumy na zprovoznění takového bratislavského šmejdu, je lepší koupit někde z inzerce za "pár peněz" něco staršího od jiného výrobce a určitě to bude spolehlivější než Progresson.
- destilator
- Kontaktovat uživatele:
Tento poruchový stav sa stával neznesiteľný. Skontroloval som napätie na MAA550, menilo sa od zapnutia po naladení o 0,5V. Na D8 bolo 75V za stabilizátorom bolo 34,59V, stabilizátor sa veľmi zohrieval. Napadlo ma zrušiť uvedený MAA550. Pripojil, som exterený zdroj 33V /BS525/ a čuduj sa svete rádio sa už neprelaďovalo. S toho som usúdil, že MAA550 je mäkký zdroj.
Do rádia som dal dva MAA550 paralelne a odpor R44-4k7 som zväčšil na 8K2. Napätie pred stabilizátorom tl. ma diodeD8 ostáva 75V ale na MAA550 mám 31.1V, stabilizátory sa nehrejú. Rádio mi hrá už niekoľko dní-OK.
Milan
- elektrosvit