zmeny na sky-link(u)

Vše co se týká satelitní techniky a dekodérů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#16 Příspěvek od kokun »

V souvislosti se spuštěním nových HD programů se už píše např. tady:
...
Aj napriek tomu, že všetky komerčné stanice sú v základnom balíku Digital + Digital HD, je možné, že sa zvýši cena tohto balíka.

„Pokiaľ si zákazník nepredpláca žiadny platený balík, hradí servisný poplatok. Ten je už viac ako dva roky na úrovni 1,20 eura mesačne a je teda možné, že sa časom zmení,“ povedal ešte v minulých dňoch Glisník.
...

Njn - už se jim zdá, že se ten "poser" poplatek dlouho nezdražoval . . .

...
Vedle rozšíření nativního HD obsahu se diváci Nova Group dočkají dalších stanic v HD rozlišení. Stávající nabídka Nova HD, Nova Cinema HD, Nova Sport HD a Fanda HD rozšíří o programy Smíchov HD a Telka HD. Odstartovat by měly již v příštím roce a objeví se v nabídce platformy Skylink.

Skylink zatím šíří Prima HD a Prima COOL HD. Během roku 2015 se v této platformě mají objevit i stanice Prima LOVE HD a Prima ZOOM HD, které zatím v HD nevysílají. Termín startu ale zatím nechce Prima prozrazovat.
...
Bože, oni ten odpad budou upscalovat do HD?
Radost mám z Prima ZOOM.

Prima ZOOM_HD a ČT2_HD má smysl, což se o těch ostatních "jako hd" programech říci nedá.
...

Co dodat? :wink:
Honza - kokúň

#17 Příspěvek od kokun »

Honza - kokúň

#18 Příspěvek od Mira_A »

milous2

#19 Příspěvek od milous2 »

Dnes sem měl v poště e-mail od fy Eltasat od které sem kdysi odebíral nějaké zboží. Jelikož mám zaškrtnuto odebírání novinek :lol: Píší tam o zdražení poplatků od Skylink, od 1.4. 2015 tak jestli to není apríl, posílám oznaméní (pouze zkopírované). bez záruky. Neověřoval sem.
Přílohy
Skylink poplatek.JPG
(81.84 KiB) Staženo 218 x
FHonza

#20 Příspěvek od FHonza »

je to i na novinkách
Hejnicek

#21 Příspěvek od Hejnicek »

To si delaj kozy? Na rok jednorazove je to 2x tolik! Myslel jsem, ze me pri pohledu na tu krasnou tabulku klame zrak.
To je fakt na zruseni. Budu muset maknout na kvalite pozemniho vysilani neb je to tu nic moc (i kdyz jsem vylepsovani pozemniho prijmu pravda moc neresil) kdyz jsem mel sat v baraku z dob velmi vzdalenych (r. 1988).
Dopadnou jak byvaly Telecom s pevnejma linkama koncem 90.let.
Naposledy upravil(a) Hejnicek dne 11 úno 2015, 17:18, celkem upraveno 1 x.
kokun

#22 Příspěvek od kokun »

Před 2,5 roky jsem psal:

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=49366&postdays=0&postorder=asc&start=75

kokun [size=75]už v ne srpen 05, 2012 3:10 pm[/size] píše:Z tvého odkazu:
Pokutám "až 5 (až 20) milionů Kč" se mohou jenom zasmát.
Výše píšu:
kokun píše: Kauza servisné poplatky: Skylinku hrozí pokuta päť miliónov Kč :wink:

Co to je - Skylink (+ CSlink) má cca 2,400.000 abonentů (prodaných karet) - valná většina, pouze základ.
Kdyby jich bylo 2,000.000 - tak měsíčně vydělají 2,000.000€ - takové pokutě se jenom zasmějou :wink:

Jejich výdělek bude (časem) až 2,000.000€ (bez DPH) - což odpovídá cca 50,000.000 Kč měsíčně !!! :twisted:
Nějakým (jednorázovým) pokutám (v uvedené výši) se proto jenom zasmějou :doublefuck:
A ještě nás mají v hrsti - dnes je to 1€ měsíčně, za rok si vzpomenou, že jim to nestačí, tak to zvednou na 2€ měsíčně, .... :bordel:
...

"Jakkoli ČTÚ citlivě vnímá rozhořčení stěžovatelů z postupu společnosti M77 Group S.A. jako pochopitelné, musí upozornit, že v současné chvíli nemá žádné přímé zákonné prostředky, kterými by mohl donutit společnost M77 Group S.A., aby od zavedení servisního poplatku upustila. Podle ustanovení § 63 odst. 6 zákona o elektronických komunikacích je jednostranná změna smluvních podmínek možná, za předpokladu, že s ní je spotřebitel seznámen nejméně 1 měsíc před nabytím její účinnosti a spotřebiteli je dána možnost od smlouvy bez sankce odstoupit. Samotné zavedení servisního poplatku není z hlediska stávající právní úpravy v rozporu se zákonem o elektronických komunikacích," upozorňuje mluvčí ČTÚ.

"Další možnosti mají ovšem sami zákazníci. Svůj nesouhlas mohou projevit přímo vůči příslušnému podnikateli, a to jak samostatně, tak i společnou iniciativou. Mnoho případů z minulosti ukazuje, že právě takováto odezva veřejnosti může významnou měrou přispět i ke změně původního podnikatelského záměru provozovatele služby," dodává František Malina.
...

Tady před 2 roky taky:

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=51760&postdays=0&postorder=asc&start=15

kokun [size=75]ne říjen 07, 2012 9:22 pm[/size] píše:Poplatky zvýší tržby M77 Group o pětinu :wink:

Jak dlouho jim to bude stačit a nezačnou zvyšovat i dále (na 2€, 3€, ...)? 8O :cry:

Jak přesně se ta prognóza vyplňuje - pokuta byla pouhých 15 melounů (tu mají za 2 týdny nazpět! 8O ) a na těch 2-3€ jsou už teď (no, tedy až od toho 1.4. - a to určitě apríl nebude) :cry: :cry: :cry:
Honza - kokúň

#23 Příspěvek od kokun »

Potvrzeno - jen to není od 1.1., ale od 1.4.:
Servisní poplatek pro klienty Skylink a CS ink výrazně vzroste :guns: :doublefuck: :bordel:

EDIT:
Za tímto je vidět jednoznačný záměr SKYLINKu nutit abonenty k zakupování některého z nabízených balíčků. A až bude těchto abonentů více (většina), tak rapidně zdraží i ty balíčky :roll:
Honza - kokúň

#24 Příspěvek od Hejnicek »

No jo, to by ty placeny balicky musely byt bez 100x reklama behem vysilani dokumentu a ne to prasit po 5-ti minutach.
To si pak s tim balikem muzou rovnou v. p.

Fakt uz jsem nastvan, sorry.
kokun

#25 Příspěvek od kokun »

Njn - celkem se divím, že vás to až tak moc ze židle nezvedá.

Tady sice třeba mi-ro píše:
mi-ro píše:Tak původně zadara, pak "jen" korunu denně a nyní už pětikilo za rok. Nas rat! dostanou co chtěli. Dosud jsem někalika desítkám uživatelů vysvětlil, že nemusí platit za to, co můžou mít zdarma v DVB-T. Myslím, že další budou rychle následovat.

No a dnes už je to zase dvojnásobek :cry:
Co ale máme např. dělat my, když doposud můžeme v terestriálu přijímat jen dva blbé MUXy - a to se situace ani po 4 letech nezměnila :cry:
A to je pouhých 9 CZ programů - nemáme bohužel ani PRIMA Zoom, o kterou by byl velký zájem.

I na Slovensku se ale zřejmě situace nezlepšuje - spíše naopak. Některé, dosud free programy jsou od včerejška zpoplatněny:
http://www.radiotv.cz/p_tv/televize-slovak-sport-docasne-opousti-dvb-t-na-slovensku-v-cr-prozatim-zustava-v-siti-radiokomunikaci/,
http://www.parabola.cz/clanky/5487/slovak-sport-tv1-a-slovak-sport-tv2-konci-v-dvb-t-na-slovensku/.

Takže jsme zásadně odkázáni jen na sat. příjem - pokud chceme přijímat trošku zajímavé programy a ne jen ten odvar z terestriálu.
Když jsem byl vloni v létě v Jihlavě, tak tam na ubytovně přijímali 27! CZ pozemních programů (včetně všech HD-čkových :o ) :roll:

A to co píšu o příspěvek výše a očekával bych to tak až za půl roku, či za rok, tak začíná pomalu nabývat reality už teď !!!!!
Nejčerstvější zpráva (stará ani ne 2 hod.), týkající se zdražování balíčků:
Skylink zruší levné balíčky Film Europe a CS TV, zdraží CS Film s CS Mini :twisted:
Honza - kokúň

#26 Příspěvek od Hejnicek »

Tady je zrochu rozjeta diskuze ke zdrazeni
http://technet.idnes.cz/diskuse.aspx?id ... _video_vse
kokun

#27 Příspěvek od kokun »

Honza - kokúň

#28 Příspěvek od Celeron »

Ještě že jsem tomuhle nikdy nepodlehl. Zoom a ČT2 na který se občas kouknu na dokument mi jdou z T a ostatní si můžou vetknout do prodložených zad.
Dopadne to stejně jako s vodárnama, čím menší odběr, tím větší poplatek.
Jirka
kokun

#29 Příspěvek od kokun »

Honza - kokúň

#30 Příspěvek od kokun »

Honza - kokúň

Zpět na „Satelitní technika a dekódování“