Přístup do sériový Eeprom 24LC64
Moderátor: Moderátoři
24c16 jsem tam dal jen že Eagle neměl 24c64 ale nohy jsou stejně.
Dám vědět, jak jsem dopadl.
Jirka
edit: Koukal jsem na A51 driver, co jsi poslal. Vidím, že v tom je i obsluha klávesnice.
Driver však není pro 24LC64, ale jen pro max 8 kusů EEPROM délky 256 byte na čipu. U 24LC64 se musí nejdříve poslat identifikace čipu A + 3 bity výběru příslušné EEPROM 0-7 a pak následuje 13 bite adresy vevnitř EEPROM. Musí se to rozšířit na odeslání High adresy v EEPROM, co v tom driveru chybí. Vypadá to, že přístup je tak jak jsem si myslel.
Díky, ušetří mě to čas při bádání
K tomu poďakovaniu-rado sa stalo, pokiaľ môžem, pomôžem, k tomuto je toto fórum. Nech sa dielo darí !!!!
Ještě to trochu učešu podprogramama, spoustu řádků je pro všechny varianty přenosů společných.
Taky jsem předělal pro urychlení čtení na blokový po maximálně po 256 bytech a zápis po blocích maximálně 32 bytů.
Ještě bych měl jeden dotaz, nějak se mi to nepovedlo v šítu načíst. Při blokovým čtení mohu přenést, (pokud bych předělal počítatlo přenesených byte z DB na DW) celou EEPROM, tedy 8KB naráz. U zápisu bloky jsou jen maximální délka 32 byte a nebo to jsou bloky násobku 32 počínaje adresou 0000 v EEPROM? Dnes si 2 24LC64 přivezu a můžu začít zkoumat.
Díky
Jirka
Já jsem radši u dražší a prostorově náročnější varianty 8 ks EEPROM x 8KB, protože je požadavek aby šlo zvolit na DIL přepínači HW blokování přepisu kalibrace pro 8 typů měrových sond. To bych na 128 nebo 256 nemohl.
Zjistil jsem, že programátor Xeltec co mám, umí nahrát 24LC00 až 24LC512, takže hned budu vedět, jestli jde dobře čtení a pokud by byl problém, tak znadno zjistím, zda mám blbě čtení nebo zápis, případně je blbá EEPROM.
A propo, jakej kmitočet hodin jsi zkoušel nejvíc?
Jirka
Úplne nemožné by to podľa mňa bolo pri riadení EEPROM z externej pamete programu, pretože čas zbernice vyhradený na zápis - čítanie byte potrebuje pamäť súvislú sekvenciu dát a pri čítaní ďalšej inštrukcie riadiaceho SW by bolo treba túto prečítať z ext. pamäti programu-a tým by bola na tento moment zbernica vyhradená zas pre toto zariadenie. Tá postupnosť dát je pred lachtom tiež prerušovaná a zbernica je medzičasom pridelovaná iným zariadeniam, ale na to slúži lacht, aby si zapamätal posledný stav, ktorý bol naň zapísaný.