Čištění brýlí (plast) v ultrazvukové čističce ano/ne
Moderátor: Moderátoři
Čištění brýlí (plast) v ultrazvukové čističce ano/ne
Tak se mi podařilo sehnat ultrazvukovou myčku z Lidlu a hnedle mám zas problém.
Myčku jsem si koupil proto, že budu mít poprvé v životě plastové dioptrické čočky bifokální. (doposud jsem měl vždy skleněné a stejně jsem je dřív nebo později poškrábal)
No a jak tak čtu návod k té čističce tak je tam uvedeno, že umělohmotná polykarbonátová skla nesmí být v žádném případě čištěna v ultrazvukové lázni.
Jaký je váš pohled na věc?
Určitě bych tam brýle nedával.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Všude i v optice se přeci čistí ultrazvukem a pochybuji, že to nějak rozlišují-plast, nebo sklo.
Já zatím brýle nemám, ale třeba optiku na foťáku čistím mikrovláknem. Jen na to dýchnu, aby se udělala vrstvička vlhkosti z dechu (ne prskat) a vyčistím to.
Mimochodem- tenhle postup byl doporučovaný od Nokie, když jsem ještě dělal monitory.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Jsou to brýle s plast. čočkama (ne kontaktní čočky) a čím víc nad tím přemýšlím tak vážně nevím. Takové zajímavosti.
1, bifokální čočka (dvě v jednom skle) jak tam ta jedna drží?
2, brýlová obruba ne celé dokola, jen čočka vsazená do horní poloviny. Jak to sklo tam sakra v té obrubě drží? Jestli je tam nějak nalepené?
badoch píše:brýlová obruba ne celé dokola, jen čočka vsazená do horní poloviny. Jak to sklo tam sakra v té obrubě drží? Jestli je tam nějak nalepené?
co jsem viděl já, tak plast. čočka měla po obvodu jakoby drážku, v které bylo napnuto plastové vlákno (vypadalo to jak vlasec na ryby), no a konce toho vlákna byly ukotvené v té horní obrubě
-
petrfilipi
Tak jsem volal do Čivic, že bych jim to tam zavezl aby mi řekli, co jsem udělal špatně. V pohodě mě vyfuckovali, že se s koncovými zákazníky vůbec nebaví. Takže skla (a i celé brýle) už v ČR nekoupím, zkusím nějakého výrobce v USA, ceny tam navíc jsou nohem menší než v ČR. Mám jednoduchá skla bez cylindrů apod., takže by to neměl být problém.
Petr Filipi
No uvidím, zatím jsou někde ve výrobě. Tak se zeptám jak pro ně půjdu co a jak a hlavně chci katalogový list a zkusím oslovit výrobce.
Ohledně téch různých vrstev jsem celkem zajímavé našel zde:
http://is.muni.cz/do/rect/el/estud/lf/j ... stove.html
Ohledně ceny a dalších tak je to rok od roku horší a dražší. Jenže nechat dělat brýle na dálku to bych si asi nelajznul. Tyhle co teď řeším jsem chtěl do stávajících obrub. Nic jim není a stály celkem dost. A nepřistoupili na to v optice a musel jsem koupit ještě i obruby.
Se skleněnýmy skly jsem nikdy neměl žádný problém (a to je mívám v plné palbě -se všemi možnými úpravami). Přičemž jsem zjistil, že jsem se o ně staral špatně. (čistil v horké vodě,pokládal na skla.....)