Prepolovane autoradio Pioneer

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PavelBrno

Prepolovane autoradio Pioneer

#1 Příspěvek od PavelBrno »

Zdravim a prosim o nazor pripadne o pomoc. Lze opravit prepolovane autoradio Pioneer AVH-P7800DVD nebo je na vyhozeni? Nekdo prehodil startovaci kabely, pojistka se spalila a po vymene radio nehraje. Diky
Jimmi2

#2 Příspěvek od Jimmi2 »

Jestli někdo přehodil startovací kabely, hledal bych nejdříve chybu na straně elektroinstalace v autě. Rádio připoj na externí zdroj.
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Nejčastěji jsem se setkával s uhořeným tišťákem kolem antiparalelně zapojené diody na vstupu napájení.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
ZVUK2000

#4 Příspěvek od ZVUK2000 »

A ta antiparal. dioda může mít zkrat.
xxxe

#5 Příspěvek od xxxe »

Jestli svítí a reaguje na ovládání tak to mohl odnést jen koncák.Už jsem jich pár dělal když někdo při zapojení autorádia prohodil napájení.
tornado6

#6 Příspěvek od tornado6 »

Presne ako píše xxxe najskor bude upalený koncák, čo býva krásny quadro monolit na ktorom je vetšinou len kopa nezmyselných čísel a teraz be schemy zistuj čo je to vlastne zač preto ked mi niekto prinesie autoradio s tým že prepoloval privodne napajanie a zistim že je upalena poistka na radiu ani ho neotvaram a vraciam ho ako neopravitelne majitelovi naspet pretože nie som pán Holmes a nemám ani kryštalovu gulu aby som zistil čo je koncový stupen ktorý má označenie napriklad: 156245653 na toto naozaj nemám nervy.

PS: ale ak je tam tá ochranna dioda a je skratnuta tak máš štastie a dufaj že po jej vyletovaní a spravnom pripojení napajania radio nabehne
ok1hga

#7 Příspěvek od ok1hga »

ono toho může být podstatně víc než jen ochranná dioda a koncák . . .
dokumentace je tady:
http://elektrotanya.com/pioneer_avh-p78 ... nload.html
PavelBrno

#8 Příspěvek od PavelBrno »

Dekuju za rady, radio se tvari jako mrtvola, proud do nej jde ale nic nesviti. Tistak i diody jsou v poradku takze to vidim na cip co je dalsi po ceste, takze jsem asi skoncil. Kdyby se na to chtel nekdo z vas podivat budu rad.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“