Skylink-několik stanic se zasekává
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
DSCN0477.JPG- (133.91 KiB) Staženo 120 x
-
DSCN0474.JPG- (79.44 KiB) Staženo 154 x
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
Uchycení konvertoru.jpg- (174.13 KiB) Staženo 131 x
stasek píše:... Bohužel nevím, jak poznám polaritu u vysílaných programů, tedy horiz. a vert. Ale na poruchy jsou citlivé všechny české a slovenské stanice. ...
Tak tohleto zase samozřejmě můžeš kontrolovat v Menu!
Nemáme sice zřejmě stejné receivery, tj. odlišný sw (já mám ten duální "Hnůjdaj"
U toho mého: Hlavné menu - Inštalácia - Editácia/vyhladávanie transpondéra.
Tady pak uvidíš "parametry" daného-zvoleného programu :wink
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Při této příležitosti bych se rád optal, jestli by nebylo dobré vyměnit ty bílé koaxiály. Bylo tady řečeno, že ty bílé za moc nestojí. Taky jsem slyšel, že stárnutím odchází kvalita. Je to přece jen už minimálně 5 roků starý, spíš víc a třeba by se to zlepšilo. Potřeboval bych ale poradit, jaký koupit, pokud tedy je výběr. Díky
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
stasek píše:Dobrý den přeji, zkoušeli jsme s kamarádem hýbat s konektory u LNB a kvalita kolísala.
Zkoušeli jste také vyšroubovat F-konektory z toho koaxiálu? Někdy se stává, že tam mezi konektor a koaxiální kábel (zvláště když je použit F-konektor s o něco větším Ø a pak dodře netěsní) zateče voda a pak drátky zoxidují nebo se rozpadnou.
Nedávno jsem byl u kamaráda který mě volal k satelitu že mu vypadávají stanice (vypisovalo mu že není signál). Měl jsem odpojený přívod koaxu od konvertoru u satelitního přijímače a diodovým testem jsem měřil zda je koax napojen, měřák mi ukazoval prapodivné hodnoty které navíc kolísaly. Příčinu jsem nalezl, koax byl veden po zemi v domě a v místě kolem jednoho prahu kde se často chodilo tak se na něj našlapávalo a doslova se v těchto místech rozpadnul. Vycvaknul jsem poškozenou část, našrouboval F-konektory, dal F-spojku a vše fungovalo.
No kamarád už měl koupený nový satelitní přijímač neboť si myslel že je to tím, zbytečně investoval tuším 150€?