kávovar delonghi magnifica esam 3500

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Maxell

kávovar delonghi magnifica esam 3500

#1 Příspěvek od Maxell »

Zdravím.
U tohoto kávovaru je problém, že pořád vyhazuje hlášku: vložit sadu spařovací jednotky.
Mám podezření, že ji někdo násilím dostal ven. Je to v nějakém mezistavu a nejde tam vložit nazpět. Podle návodu, bych měl vypnout kávovar a měl by se dostat do stavu, že jde vyjmout a vložit spařovačka zpět.
Měl už jste někdo tento problém?
Má najeto něco přes 12000 kafe.
Neberte život vážně, stejně z něj nevyváznete živí...
ohryzek36

#2 Příspěvek od ohryzek36 »

Zkus to prostě nechat vypnout, spařovačku tam nedávej, vlož jen odkapávací tác, nádobku na odpad a zavři dveře - po připojení na síť by měl zajet úchyt spařovací jednotky do klidové polohy a ta už by se tam měla dát vložit. Jestli tomu pořád tak není, tak ten úchyt odšrubuj, vyčisti, promaž tu závitovou tyč a udělej to znovu. Přinejhorším může být vadná bronzová závitová kostka, co na té tyči jezdí.
Maxell

#3 Příspěvek od Maxell »

Tak jsem to udělal podle tebe. Asi na potřetí se mi podařilo usadit tu spařovačku.
Po zapnutí se rozjede, zahřívání atd. pak se má vytáhnout nahoru a je slyšet, jak jede ta ten motor nadoraz a pak se zastaví a napíše všeobecný alarm.
Otevřel jsem dvířka, zablokoval spínač a koukal co se děje.
Ta spařovačka nevyjede nahoru, protože se protáčí v té kostce, jak jsi říkal.
Otázka je, zda jde ta kostka sehnat a kolik stojí.
ohryzek36

#4 Příspěvek od ohryzek36 »

Tak jestli je ta kostka fakt zevnitř vyjetá, tak to je zlé - já to psal jako prakticky nejhorší závadu, co se tak může projevovat (tipoval jsem to jen na něco zlehka přidřeného, popřípadě vadný koncový mikrospínač).

Máš dvě možnosti - buď sehnat celý nový pojezd i s motorem (hledej na google číslo 7313226111 + stránky pouze česky), vychází tak na 2400-3000Kč, nebo ten pojezd vymontovat, rozebrat, vytáhnout z něho tu kostku a tu si někde nechat vyrobit (nová se sehnat nedá) - je to prakticky jen kus (asi - podle barvy) bronzu s vyvrtanou dírou a vnitřním závitem (asi) M9, nejspíš by to neměl být problém vyrobit. Když tak to mám někde rozkreslené na výkresu, ale nevím, kdy se k tomu dostanu - je to někde zahrabané v práci.
Maxell

#5 Příspěvek od Maxell »

Tak jsem to konzultoval s majitelem a nebudeme to řešit. Ta cena se mu zdála moc.
Objednal si nový kus a tento si odnese.
Díky za pomoc. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“