Pračka BOSCH WFB 4000, netočí se
Moderátor: Moderátoři
Objednám nové uhlíky tady:
http://www.fajnestroje.cz/product/uhlik ... 35-mm_-/12
Tu tepelnou pojistku bych tam raději dal, ale asi jí neseženu, v místním servisu mi mechanik řekl, že je to součást nového motoru a starý nemá
- tatramacek
Bendy píše:Nasadil jsem motor + řemen na buben a rozjel ždímání, regulace 600-1200 funguje, musím říct , že motor díky uhlíkům bzučí celkem dost, ale možná je to tím, že jsou tam zatím ty původní, které jsou místo 35mm dlouhé 1cm a tím pádem nemají ten správný přítlak na komutátor. Možná by chtěl komutátor osoustružit, ale rozdělávat ho nechci.
Pokud ten komutator dáš na soustruh tak ses sebevrah. Hezky ho rozdelej, vyfoukej ho, pak jemným nožíkem projeť drážky mezi lamelami, pote rotor upni do vrtačky a při vyšších otáčkách ten komutator prejeť úplně nejjemnějším smirkem. Tím srazíš hrany. Pokud to neudelas a dáš uhlíky nové, tak dle fotek budou díky stavu komutatoru zachvilku KO.
Jinak, komutátor jsem ve vrtačce ojel smirkem, nasadil nové uhlíky a vše složil. Pokud je úplná tma, tak je vidět u obou uhlíků jiskření a to hlavně u menších otáček, u 1200 set ani tak né. Jedno praní proběhlo v pořádku a na dotyk je motor teplej, ale dá se na něm ruka udržet, takže ta pojistka se určitě hodit bude ať teplotu nemusím pořád kontrolovat.
Děkuji všem za ctěné rady a uvidíme co bude dál.
Rostav: mrkni na SZ
- Artaban001
Jinak ke komutátoru - šmirglem bych na něj nešel. Většina smirglů se dělá z karbidu, takže případný zaseknutý zrníčko mezi lamelama může způsobit průraz. Většinou se komutátor na soustruhu "ojede z co nejmenší špónou" a pak se znovu opatrně proškrabou mezery. A pokud seš fajnšmekr, tak potom ten rotor opět upneš do soustruhu a ojedeš ho dubovým dřívkem při vyšších otáčkách. A pokud to uděláš správně, tak se v tom komutátoru uvidíš
- Artaban001