zdravím,
tak zapisovacia mechanika aj čítacia optika ktoré som objednával sú už osadené v stroji. Prehrávací deck už je OK nezastavuje, neseká, všetko šlape ako má.
zapisovacia mechanika je tiež OK načítanie a rozpoznávanie diskov je omnoho rýchlejšie než pri starej mechanike (nový laser...)
problém je ale v tom že nedokáže inicializovať k záznamu CD-RW disk (zatiaľ mám len Maxell XL-II 80min) vložím disk do stroja, disk sa načítava, stroj správne rozpozná že sa jedná o "RW" disk a ked má dôjsť k inicializácii disku pre záznam tak po chvíľke načítavania sa zobrazí "OPC ERROR" (OPC = Optimal Power Calibration)
zo servisných návodov som sa dočítal že kalibrácia výkonu laseru sa vykonávala buď už vo fabrike kde sa mechaniky vyrábali (len u niektorých typov...) alebo potom pri výmene mechaniky sa vykonala kalibrácia výkonu laseru pomocou PC a interface "COMPAIR" toto vybavenie ale je bohužiaľ nemám a čo som sa pýtal u nás v blízkych servisoch AV techniky tak tiež len na mňa pozerali čo to po nich chcem.
CD recordéry Pioneer používali CD mechaniku rovnakého typu a v ich servisnom manuály je uvedené že po výmene mechaniky za novu je nutné vykonať kalibráciu laseru. tam je na to ale uvedený postup pomocou stlačenia dvojice tlačidiel (REC+FINALIZE) a následného zapnutia rekordéru hlavným vypínačom - následne prebehne kalibrácia. tento postup ale samozrejme u Philipsu nefunguje
máte niekto nejaký nápad ? alebo hľadať CD-RW disky inej značky než maxell prípadne s minutážou 74min ?
ďakujem za rady
Ďuro.