Modul GPS L80-M39

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Karel4

Modul GPS L80-M39

#1 Příspěvek od Karel4 »

Zdravím komunitu.
Zkouším zprovoznit tento modul GPS a nějak se nedaří. Protokol zde. USART nastaven podle default GPS modulu, data ukládám do pole v přerušení. První, co mne překvapilo, bylo zjištění, že ač se v datasheetu u vět NMEA uvádí, že první znak je vždy '$', ve skutečnosti je to znak '!' , hexadecimálně 0x21. O této možné variantě se v datasheetu nepíše, našel jsem to na WIKI. Tedy dejme tomu, ten se jako jediný správně zobrazuje. Ty další znaky standard NMEA packet protocol by měly být GP, ale to již nesedí, zobrazují se znaky jiné, občas se měnící. Chci se zeptat, nemáte s tím někdo zkušenost? Využívám mega8a s vnitřním oscilátorem 8MHz, zkoušel jsem měnit kalibrační konstantu (rychlost komunikace má jistou povolenou toleranci, pak to může ukazovat nesmyslné znaky) jak do plus, tak mínus, v obou případech to skončilo selháním komunikace (což je logické), někde uprostřed rozsahu kalibračních konstant (jiná je pro interní oscilátor 2 a 4Mhz a jiná pro 4 a 8Mhz) se změnil obsah dalších bytu, první zůstal nezměněn, výsledek je však stejný, další znaky nejsou GP.
Díky za reakce.
Karel4

#2 Příspěvek od Karel4 »

Tak už je jasno, interní oscilátor na to prostě nestačí, po osazení vnějšího krystalu 8 Mhz vše jede, jak má. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“