Jak sundat sklíčidlo z akuvrtačky

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pdp7

Jak sundat sklíčidlo z akuvrtačky

#1 Příspěvek od pdp7 »

Ahoj, mám akuvrtačku Milwaukee M18 fuel, a potřeboval bych sundat a vyčistit hlavičku, asi je tam bordel, jde ztuha otáčet. Povolil jsem středový šroub, byl tam levý závit a nevim co dál. Je tam značka zámečku jakože směrem doprava odemknout ale nejde mi to. Nevíte náhodou?

Málo říkající název vlákna upraven.Viz PRAVIDLA, odst.7a)
Hill
Přílohy
20150221_113526.jpg
(85.33 KiB) Staženo 132 x
pdp7

#2 Příspěvek od pdp7 »

Nevim, je to celý divný, jak něco upnu a pak povolim, jde to ztuha. Musim uplně rozevřít sklíčidlo, pak přepnu směr zmáčknu něco tam lupne a zas to jde volně. Furt se to opakuje.
Sandal

#3 Příspěvek od Sandal »

Ten zámek tam ale nejni na vyšroubování sklíčidla ale pro uzamykání čelistí.Se sundavánim sklíčidla z vrtačky to nemá co dělat.
Jak tam drží hlavička,to ví asi jen výrobce.Může bejt na kuželu nebo na závitu. :nevim:
pdp7

#4 Příspěvek od pdp7 »

Aha no dobrý :lol:
Sandal

#5 Příspěvek od Sandal »

Nejspíš bude ta hlavička na nějakej palcovej závit UNF jak to často bejvá.Vezmi třeba desítku imbusklíč a za krátkou stranu ho upni do hlavičky a velmi silně udeř kladivem do klíče v protisměru hodinek a mělo by to povolit.
prexip

#6 Příspěvek od prexip »

Sandal píše:Nejspíš bude ta hlavička na nějakej palcovej závit UNF jak to často bejvá.Vezmi třeba desítku imbusklíč a za krátkou stranu ho upni do hlavičky a velmi silně udeř kladivem do klíče v protisměru hodinek a mělo by to povolit.

Taky bych to tak řešil. Hlavně pořádně bouchnout.
pdp7

#7 Příspěvek od pdp7 »

Zkusil jsem bouchnout ale ty strašlivý zvuky nesnesu. Nebudu do toho mlátit aby jsem si pak odrovnal převodovku.
pdp7

#8 Příspěvek od pdp7 »

Kašlu na to, to je na servis.
pepito

#9 Příspěvek od pepito »

Zásadní je přepnout na první rychlost a moment nastavit na vrtání. Jinak jak psali už kolegové, položit vrtačku na kraj stolu a švihem udeřit do upnutého imbusu. Jinak pokud se přidírá sklíčidlo zkusit prostříknout wdčkem a následně vypláchnout třeba čističem na brzdy. Pokud to nepomůže je to už jen na výměnu sklíčidla.
Zaky

#10 Příspěvek od Zaky »

Na WD40 se vykašli, je to potřeba propláchnout od nečistot (musí se vyplavit), dobře funguje kombinace proplach petrolejem, potom benzínem, nechat vyschnout a namazat olejem. K tomu je samozřejmě lepší sklíčidlo demontovat, o tom žádná. Pokud by to fest drželo a demontovat nešlo, vrtačka sklíčidlem dolů a sklíčidlo ponořovat do kapaliny, to by taky mohlo zafungovat.
pepito

#11 Příspěvek od pepito »

Na olej se nalepí prach a nečistoty a je to pořád dokola. To wd z jakého důvodu nepoužívat?
Zaky

#12 Příspěvek od Zaky »

WD nemaže, prakticky vůbec. Únosnost mazacího filmu je mizivá, při vetších silách dojde k zadření jedna dvě, je to dobře patrné při povolování šroubů, WD spoj uvolní, kousek se povede povolit, pak dojde k zadření a konec. Pokud se podaří přimazat po mírném povolení olejem, dopadne to lépe. Pokud vrtačka pracuje někde v cihelném nebo betonovém prachu na stavbě apod., stálo by za pokus mazat sklíčidlo pouze práškovou molykou.
pepito

#13 Příspěvek od pepito »

Já to wd používám právě pouze pro uvolnění. Proto jsem psal, že je nutné něčím vypláchnout - nejlépe se mi osvědčil čistič brzd a pro jistotu ještě vyfoukat kompresorem.
V novém sklíčidle je promazán pouze ložiskový kroužek, takže bych to moc nemazal.
kovar

#14 Příspěvek od kovar »

Nikdo Ti tady ještě neřekl jednu podstatnou maličkost aby jsi to sklíčidlo mohl sundat! Nejdřív totiž musíš vyšroubovat zajišťovací šroub s levým závitem který je uvnitř hlavičky! Jinak do toho můžeš třískat jak chceš. :D
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
KUBO

#15 Příspěvek od KUBO »

kovar píše:Nejdřív totiž musíš vyšroubovat zajišťovací šroub s levým závitem který je uvnitř hlavičky!

Hneď v prvom príspevku pdp7 píše, že šroub vyšrouboval.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Odpovědět

Zpět na „Poradna“