jak rozpoznám typ reprobeden Tesla ? (s děrovanou mřížkou)
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
jak rozpoznám typ reprobeden Tesla ? (s děrovanou mřížkou)
Jak rozpoznám o které se jedná pokud na nich není štítek a majitel bazaru mu nedovolí demontovat reproduktor ? Nedovedl jsem mu odpovědět, a mě by to také zajímalo. Upřímně poslechově já to nepoznám.
popis najdete třeba zde:
http://www.repromania.net/tesla/ruzne-r ... 067-33.php
a potom:
http://www.repromania.net/tesla/ruzne-r ... 067-62.php
Já je mám doma taky, od Sopránu. To budou asi logicky ty horší, s jednoduchou výhybkou. Teda jestli jsou to ty horší.
Vážit je není špatný nápad. Nicméně dá se snadno sundat ta mřížka - v rohových dírách jsou šrouby a je to bezbolestné. Na to by bazarník snad mohl přistoupit....
A popravdě- tyhle bedny hrají kolikrát lépe než různé pseudotřípásma slovutných značek, co se dodávají k dnešním věžím.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- radioelectrum
ROZMĚRY A HMOTNOSTI:
Přijímač ................................560 x 140 x 200mm.....................5,4kg
Skříň s reproduktory ..............340 x 230 x 200mm.....................6,0kg
Přitom dál v popisu je napsáno, že:
Ze seznamu součástek pak lze zjistit, že C191/192 jsou svitky TC473 s kapacitou 8uF a tolerancí ±20% na napětí 160V. V manuálu je i vyobrazení vnitřního uspořádání reproskříňky, ze kterýho je jasně patrný, že "výhybka" je jen kondík.REPRODUKTORY:
Do zděří 1,2 přípojky pro reproduktor je zapojen přímo reproduktor LRP1, (PRP1), jehož membrána je upravena tak, aby přenášela střední tóny a při umístění ve vzduchotěsném prostoru navíc zdůrazňovala basy. Výškový reproduktor LRP2 (PRP2), připojený přes kondenzátor C191 (C192), přenáší vyšší zvukové kmitočty. Oba reproduktory i kondenzátor jsou vždy vestavěny v samostatné skříni.
- Přílohy
-
pic 036a.jpg- (69.69 KiB) Staženo 201 x
A kutilmile - nelituju tě
Lze to zjistit proměřením impedanční charakteristiky, což lze relizovat třeba pomocí notebooku a jednoduchého bastlu s odporem a vypínačem. Částečně i dle stejnosměrného odporu, který bývá zhruba o 1ohm vyšší, ale na to nelze spoléhat.
Nebo pomocí hmotnosti - výhybka v těchto bednách je celkem poctivá, což se na hmotnosti projeví. Ne však rozdílem 1,6Kg. Můžu to změřit. hrubým odhadem bych viděl na rozdíl 0,6Kg
Dalším indikátorem je že v bednách 33 je obvykle basák ARN567 (u některých sérií ARN565) který se vyznačuje vždy modrým košem, coř je dobře vidět na uších u montážních šroubů. U některých sérií byly uši přetřené černou barvou. U verze 62 byly osazené novějším středobasem ARN5604, který po většinu výroby měl černý koš. Pouze počáteční série měla modrý koš jako starší ARN567
A kutilmile - nelituju tě