Hyperterminál na USB
Moderátor: Moderátoři
Hyperterminál na USB
Existuje vůbec něco takovýho?
Díky
Jirka
forbidden píše:Nemyslíš virtuální COM port přes USB, jako třeba přes FT232RL? To zvládnou snad všechny terminály, já třeba používám PuTTY. Přímo na USB asi nic posílat nepůjde.
Nojo, blbě jsem se vyjádřil. PuTTy znám a používám.
Tedy převodník dole a dál to vést jako klasickou RS232.
A SW? Zkusil jsem ji připojit a redukce se nenašla. Je špatná nebo se najde až po nainstalování driveru pro virtuální com? Dosud jsem neměl potřebu to zkoumat ale u nový mašiny není COM.
Jirka
- Přílohy
-
$_57.jpg- (62.23 KiB) Staženo 141 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
forbidden píše:ve správci zařízení musíš vidět novej COM port. Přes ten se pak připojíš čímkoliv.
třeba HERCULES terminalem . . .
Michal22 píše:FT232L používá ovladače Win. Ale v tom tvým kabelu může být cokoliv. Jestli máš nějaké instalační CD, tak napřed nainstaluj ovladače z něj.
Je v tom FT232RL. Takže na XP by se měl nalýzt? Žadný CD k tomu není. Je to z Ebay "FTDI FT232RL USB to Serial adapter module USB TO TTL RS232 Arduino Cable 6Pin HO"
Apropo, je tohle stejný? http://www.ebay.com/itm/5V-3-3V-FT232RL-USB-To-Serial-232-Adapter-Download-Cable-Module-For-Arduino-/161305918505?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item258e94fc29#ht_6772wt_1363
Jika