Z jakého radia to je?

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Harry.pa

#16 Příspěvek od Harry.pa »

Forbiden:
Ti dva budou dost daleko věkem. Myslím, že Hofhans je o generaci starší než Belza. Žije ještě Hofhans? Jediný, co ty dva spojuje je vášeň pro magnetofony. Od Hofhanse mám knihu "Magnetofony, jejich údržba a měření" z roku 1982, tuším, že dřív napsal ještě podobnou (asi "Magnetofony, jejich údržba a opravy").
Hifista

#17 Příspěvek od Hifista »

Vrátím se na začátek - jde o Song, jelikož tam není přepínač OIRT/CCIR. Song super měl navíc konektor pro mgf. Všechny další odvozeniny již byly na obě vkv normy. Zcela vyjímečně by mohlo jít o desku z exportního provedení Songu pod názvem Teleton s CCIR pásmem.
Zvukově byla celá tato řada podprůměrná. Všechny obdobné zahraniční přijímače zněly uchu posluchače daleko lépe. Abych nechodil daleko, tak mám třeba přijímač Kapsch TR10, ve kterém je dokonce nějaký reproduktor Tesla řady ARZ s miniaturním alnico magnetem, který má krásný zvukový projev a naše řada Song vedle něj zní jako "chrchlátko". Dokonce mám dojem, že toto rádio bylo Tesle Bratislava vzorem pro zde diskutovanou řadu rádiopřijímačů.
Ještě mě napadlo, zda-li někdo neví, jestli se tento Kapsch vzhledem k české stupnici prodával u nás v obchodní síti, anebo jen v Tuzexu. Já osobně si nepamatuji, že bych jej kdy v obchodě viděl. Do Tuzexu jsem nechodil - bony jsem neměl, jelikož nikdo z rodiny nepracoval v cizině, ani nebojoval v německé armádě (což bylo tady u nás na "prajzké" velmi časté).
Přílohy
P1030726.JPG
(219.41 KiB) Staženo 146 x
Naposledy upravil(a) Hifista dne 25 úno 2015, 13:07, celkem upraveno 1 x.
xsc

#18 Příspěvek od xsc »

Dvoulampovka píše:A kdo to neměl daleko k ruským jednotkám, kupoval Rubíny aj barevné telky, jen se prášilo za kočárem. A nejen televize. Ach Bože, co jsem toho z Milovic navozil...... :D

Komické je, že luxusní verze Rubína měla Tesláckou obrazovku a Teslácký PAL/SECAM dekodér. Zvlášť ta obrazovka dělala značný rozdíl.
Rubín byl levnější i v běžné obchodní síti, ne jen v Milovicích. Ale kvalita tomu odpovídala...
ZVUK2000

#19 Příspěvek od ZVUK2000 »

Minulý měsíc jsem likvidoval školní rozhlas za novější ústřednu, a byl tam tento moul. Skoro to samé, jenže není osazen koncový stupeň a stabilizátor s GC521K.
Přílohy
modul radia 2.jpg
(39.43 KiB) Staženo 110 x
modul radia 1.jpg
(116.13 KiB) Staženo 133 x
modul radia.jpg
(134.33 KiB) Staženo 118 x
EL34

#20 Příspěvek od EL34 »

Harry.pa píše:Žije ještě Hofhans?.

Mejsem si jistý, zda ještě žije.. Jednou byl myslím vyfocený na obálce AR, článek se jmenoval nějak jako představení redakční rady nebo tak nějak, a vypadal už docela staře, tak kolem 50. Bylo to AR asi 80 léta
Když jsem googlil našel jsem : http://rejstrik.finance.cz/48581682-adrien-hofhans/

Je možné, že to je on, to 1993 by docela odpovídalo. Taky mám knihu - magnetofony, údržba a měření a docela jsem z toho pochopil dost věcí, korekce atd..
Můj názor je, že již nežije..
pepik9

#21 Příspěvek od pepik9 »

V PE 04/1997 na straně 4 je od něj poznámka, kde si stěžuje na jiného Hofhanse.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“