DVB-T příjem
Moderátor: Moderátoři
Tak mám vyzkoušenou tu první pomoc se snížením napájecího napětí, kterým to zprovozním, ovšem s upozorněním, že za dlouhodobě spolehlivý příjem neručím.
Ten vysílač co je na něm mux4 je tady. a já jsem ve Vyškově, což je kousek, Kojál je dál a beru mux 1,2,3 v pohodě.
mux4: takže to mám vzduchem Vyškov je 1.71 km !
http://www.digitalnitelevize.cz/vysilac ... yskov.html
Použití pasivní antény vyloučí hlavní příčinu potíží a můžeš se věnovat odstraňování potíží ostatních.
Nebo to nech na odborníka, za zadkem máš zrovna jednoho, RadekB zná místní podmínky u vás, umí to a je na to vybavený.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Eleman píše:V tomto případě není smyčka z koaxiálu optimální. Je moc úzkopásmová, bendy přijímá K29 až K59.
ale je to nejjednodužší řešení a použije na to jen kousek z kabelu, který tam má . . .
jde o zkoušku . . .
délka smyčky se spočítá podle nejslabšího multiplexu . . .
Eleman píše:Pro tento účel bude lepší symetrizák na dvouděrovém (krátkém) feritu
klidně, proč né ?!?
dokonce ho má na tom zesilovači . . . stačí ho jen předělat na jinou destičku s otvory pro ten dipol a nějakou objímkou pro připevnění a zapojení koaxiálu . . .
ale nevěřím, že by to udělal tak, aby se to v případě nezdaru dalo použít znova . . . s tou smyčkou to lze vše vrátit zpátky . . .
- Přílohy
-
symetrak.jpg- (68.62 KiB) Staženo 193 x
a TA 1048 jako druhou (mozna s predzesilovacem, nevim) a sloucit to.
Pro me by to byla prace na 60minut i s pitim kafe.
Pred chvili jsem se vratil z Protivanova. To byla jina lahudka. Kojal mel na antene krasnych 86dBuV (+/- 3dB dle kanalu)
Javorina neco pres 40dBuV
a MUX 4 na K42 kolem 45dBuv.
LTE melo 90dBuV (na cca stredu 802MHz)
Pekna 2 hodinova prace, dostal jsem i kafe a flasku vina
No, ted jedu do Vyskova do aquaparku, kaslu na praci...
RadekB píše:Pouzit jednu antenu na Kojal (idealne BU116, schvalne - kdy si tipne proc ??)
Protože o ní píšou , že má něco jako LTE filtr, který potlačuje pásmo, aby co nejméně rušilo příjem. Ale jak je to provedeno na té anténě, v tom symetrizáku je to nějak potlačeno?
No, tak jsem udělal podlé návodu smyčku a přesto že by mohla být úzkopásmová, tak i v pokoji na ní jedou v pohodě kanály 29.33.40.59 na 90%, ale K46 skáče 0-95% a nehce se ustálit na rozumné hodnotě, max 45% to jsem mířil někam na Olomouc, takže na balkoně ani ťuk a nebo 2 patro je moc nízko.
- Přílohy
-
an3.jpg- (262.47 KiB) Staženo 213 x
Dnes jsem ještě laboroval s tou normální půjčenou anténou Tri Digit bez zesilovače pouze stou smyčkou jsem našel konečně ve směru na Olomouc 75% pro mux4 a dokonce naladím K 25,33,49 což je asi Zlín – Tlustá hora, ale slabě. Tak jsem nakonec natočíl tu bazmekovou anténu Sencor tím směr Olomouc s napájením 5V po koaxu a funguje to. Prostě, úplně na druhou stranu než je Kojál a vysílač s mux4 od kterých jsem vzduchem nedaleko a na 46 kanále konečně mám alespoň těch 75% což úplně stačí aby fungoval bez kostek přičemž na muxu1.2.3 z Kojálu zůstalo 90%. Takže zatím vyhráno a podle mě tady prostě beru pouze nějaké odrazy, jinak to nechápu.