Myčka Whirlpool ADG 8400IX, hlásí chybu F8 E1 opraveno

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MilanCZ

#16 Příspěvek od MilanCZ »

Měl jsem stejný problém - vyměnil jsem OWI a odpadní čerpadlo - obojí za cca 800,- a myčka o rok starší jede dál :wink:
etan2vrtilka

#17 Příspěvek od etan2vrtilka »

Tak dneská jsem vzal OWI a vnitřek vyfoukl kompresorem a dal ho nazpět a ejhle už to jede ale končí to jak jsem psal asi na začátku oplachu a hlásí to F4 E3 tak to by mohlo být tím čerpadlem protože to má v pytli ten magnet jak jsem psal tak ho obějnám a uvídíme jak to dopadne. No a nebo jsem ho dal obráceně jak píše Rostav. Jo a MilanCZ kde se to dá koupit za tak málo?
doktor365

#18 Příspěvek od doktor365 »

etan2vrtilka

#19 Příspěvek od etan2vrtilka »

Jo moc díky docela dobr ceny tak hned v ponděli tam zavolám jestli maj a za kolik na tu mojí myčku. No a třeba jestě napíše MilanCZ kde ho koupil za 8OOKč.
doktor365

#20 Příspěvek od doktor365 »

MilanCZ tam ,ale píše o odpadním čerpadlo ne o oběhovém,no uvidíš.
etan2vrtilka

#21 Příspěvek od etan2vrtilka »

No i to je dost málo protože to je je tak kolem 6OO a OWI čislo taky takže jestli to nebylo použite tak je to jak se říka zadarmo.
MilanCZ

#22 Příspěvek od MilanCZ »

Ano, psal jsem odpadní čerpadlo. Mycí nevím kolik by stálo, jinak to kupuji v Budějovicích v autorizovaném servisu Whirlpool...
Rostav

#23 Příspěvek od Rostav »

Nemám chybový kód k této myčce. Pokud porovnávám s jinými, tak by se to nemělo týkat oběhového čerpadla ale vypouštěcího a toho OVI. Pokud nevyřešíš tento problém tak zatím oběhové čerpadlo nekupuj. Nakonec můžeš skončit u elektroniky.
etan2vrtilka

#24 Příspěvek od etan2vrtilka »

No to oběhove musim stejne koupit protoze je v pytli, no a vypouštěcí je dobre, takže bud to delá to OWI nebo jen to čerpadlo. Mytí vždy končí tím že spínaci rele v modulu asi 5krat cvakne a zřejmě se něco pokouší sepnou jen nevím co a tím to vždy skonči.
Rostav

#25 Příspěvek od Rostav »

Kolik těch relé tam máš ? Chtělo by to vysledovat které relé se spíná.
etan2vrtilka

#26 Příspěvek od etan2vrtilka »

Jsou tam ctyři a to co cvaká by mělo být dle měření v pořádku. Tak nevím protože nejsem žádny elektrikář a měřili mě je v el. opravně.
Rostav

#27 Příspěvek od Rostav »

Pokud to končí chybou F4 E3 a začne cvakat rele, tak to může být i vadou elektroniky. Bez servisního manuálu a možnosti proměřit komponenty přímo při běhu myčky je oprava na dálku velmi komplikovaná. Nezbyde ti nic jiného než sehnat servis, který by ti pomohl nebo aspoň poskytl výpis chybových kódů k tvá myčce. Oběhovku zatím nekupuj.
bu2520

#28 Příspěvek od bu2520 »

prasklý magnet v turbíně, je běžná závada a často při provozu způsobuje různá chybová hlášení. Protože někdy nedosáhne otáček, jindy se "přilepí" buď hned při startu, nebo v běhu. Pravděpodobnost že se výměnou toho motoru závada odstraní je cca 95% samozřejmě důkladně myčku vyčistit od kamene a nánosů. U servisu máš tu výhodu, že pokud by to opravdu, byla řj (což nepovažuji v tomto případě za úplně reálné) tak zaplatíš jen za diagnostiku, ale nezůstane ti motor k ničemu.
etan2vrtilka

#29 Příspěvek od etan2vrtilka »

No tak čepadlo jsem dneska objenal tak do pátku prý dorazí tak se pak uvidí co dál. Jo stojí sice 24OO,-Kč ale je to již náhrada takže snad ten magnet tam bude už nějak jinak udělanej. Jo jinak myčku jsem měl komplet rozebranou a tím že běžela jen 2,5 roku tak nikde valný bordel nebyl. Jo navíc jsem zjistil, že na v tom jednom obchodě co je tu výše tak i kdyby to byl i modul tak ten tam vyjde na 22OO,-Kč a n jako v Ap servisu 58OO,-Kč a to z toho duvodu, že tam objednají modul bez sefveru a ten tam pak sami nahrají takže oprava v nejhorším prípade vyjde do 5OOO,-Kč ale je to furt lepší naž 12OOO za novou a kdy navíc bych si určitě po teto zkušenosti připlatil záruku na 5 let kdy to je jestě cca o 2OOO výš. No já vím nikdo muže sice říkat, že by byla ale nová ale když to člověk jsenou rozebere a vidí co tam je tak mu je jasne že tam toho moc odejit nemůže.
etan2vrtilka

#30 Příspěvek od etan2vrtilka »

Jo a pánov ještě by jsem měl dotaz zda se někdo neviznáte v servisním modu a no co to vůbec je? Mě se do něj zřejmě jednou povedlo dostat akorát jsem to nějak nechápal, jo a myslím že to bylo tak že jsem držel tlačítku na volbu programu a to asi 4sek. a potom se na displeji objevila čárka a tak jem do toho zmáčknul navíc tlačítku startu a pak se rozsvítili všechny kontrolky najednou a když jsem mačkal dále už jen tlačítko startu tak na displeji šla číselná řada od 1 až ted si nejsem jistý po 6 no a dál jsem s tím už nepohnul jo a vždy jsem to vypnul tlačítkem co je na vypnutí. No tak jestli někdo tušíte na co to je? Mě příjde, že to jen vyzkouší všechny součástky a vypíše to jen chybu, kterou když se něco porouchá tak to stejně náhlásí.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“