Tisk překladu návodu na Google.

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pavel16

Tisk překladu návodu na Google.

#1 Příspěvek od pavel16 »

Poraďte prosím někdo,jak vytisknout návod přeložený na Google do češtiny.
http://www.manualslib.com/manual/86633/ ... 9070d.html
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Co ten download nahoře a přeložit až potom?
Jirka
pavel16

#3 Příspěvek od pavel16 »

Můžeš mi napsat,jak ten stáhnutý originál přeložit?
serviceman

#4 Příspěvek od serviceman »

Nejschůdnější se mně jeví uložit jednotlivé přeložené stránky jako obrázky (Snagit umí rolovat dlouhé stránky a uložit jako obrázek), ty pak konvertovat do jednoho pdf Acrobatem a oříznout. Pracné.

Jenom pro informaci, kompaktní text lze v Acrobatu uložit jako Wordový dokument a ten pak ve Wordu nechat přeložit. Tady je to ovšem, pro velké množství obrázků a formátování, nevhodné.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
masar

#5 Příspěvek od masar »

Pokud chci vytvořit stejně kvalitní manuál v češtině, pak k tomu použiji následující postup:
1. Stáhnu anglický manuál v PDF a případně odstraním jeho heslo (jako v tomto případě).
2. Soubor otevřu v PDF-editoru Infix a zároveň v on-line překladači Google.
3. Do editoru postupně přenáším zkopírované bloky překladu a současně je upravuji do smysluplné češtiny.

Je to práce poněkud zdlouhavá, ale o to je její výsledek kvalitnější. Vznikne tak plnohodnotný český manuál v PDF, který lze také snadno tisknout.
:wink:
Přílohy
návod.png
(81.65 KiB) Staženo 14 x
pavel16

#6 Příspěvek od pavel16 »

Děkuju. :idea:
starecd

#7 Příspěvek od starecd »

masar: a to máš placený program jen na PDF?
masar

#8 Příspěvek od masar »

Program Infix lze používat bezplatně s tím, že vkládá na editované stránky dokumentu tzv. vodoznak.
S tím se dá žít, ne?
Poslední verze ke stažení i v češtině tady.
Místo programu Infix lze samozřejmě použít i jiné (např. Foxit Editor, PDF-XChange editor aj.)
starecd

#9 Příspěvek od starecd »

No hlavně, že tam byla!!!čeština jen na instalaci? Úplně na h***o. A jak mám zároveň otevřít překladač?
Přílohy
Nový obrázek (8).jpg
(20.52 KiB) Staženo 5 x
serviceman

#10 Příspěvek od serviceman »

Není v nastavení volba jazyka? A mimochodem, postup při překládání je tam velmi dobře popsán.
Naposledy upravil(a) serviceman dne 08 bře 2015, 19:44, celkem upraveno 1 x.
Hill
Administrátor

#11 Příspěvek od Hill »

Pak už ti nezbývá, než nainstalovat si trial verzi Adobe Photoshopu a v něm si každou PDF stránku převzorkovat v rozlišení 300 dpi do formátu JPG. A stihnout to, dokud ta trial-verze funguje.
Ty obrázky JPG pak načti do ABYY FinePrint nebo jiné OCRky (mají nejraději právě 300 dpi) a nech z nich udělat úplný DOC pro Word.
Ten pak můžeš nechat strojově přeložit a tu čenglištinu pak ručně přeložit do češtiny.
Je to pracné, ale ten dokument je zjevně schválně uložený tak, aby jeho editaci případně překlad aspoň znepříjemnili.
Každopádně ale to bude rychlejší, než to jen stáhnout a v mezičase se naučit englicky.
starecd

#12 Příspěvek od starecd »

serviceman: je to možné, ale jen anglicky, polovina funkcí nefunguje a čeština je pouze pro instalaci. Takže pro překlad manuálu se naučitanglicky, abych vůbec program rozjel? Fakt pomoc.

Hill:to bych asi nedělal nic jiného, šlo by vzít třeba jen manuál, který potřebuju zrovna k přístroji, ale mít tak věšteckou kouli, co se zjeví.....
Naposledy upravil(a) starecd dne 08 bře 2015, 19:51, celkem upraveno 1 x.
masar

#13 Příspěvek od masar »

Já jsem si stáhl Infix z odkazu tak, že jsem klikl na "Stáhnout zkušební verzi zdarma" a pak jsem spustil stažený soubor. Jako první se začal stahovat soubor obsahující češtinu.

V "Nápovědě" je k dispozici "Průvodce rychlým startem" v češtině. Stačí k základnímu seznámení s programem. Podrobný manuál je už v angličtině.
Přílohy
Infix CZ.png
(35.35 KiB) Staženo 6 x
Naposledy upravil(a) masar dne 08 bře 2015, 20:02, celkem upraveno 1 x.
starecd

#14 Příspěvek od starecd »

Stahoval jsem to stejně, tak proč je tam anglina? A to ještě na mně vyskočil požadavek zřejmě na e-mailovou adresu. Teď jsem to odinstaloval a hláška, některé části se nepodařilo odinstalovat, můžete ručně a jak mám vědět, co k němu patří?
serviceman

#15 Příspěvek od serviceman »

V nastavení je napsáno, že když se při instalaci zvolí správný jazyk, je tento jazyk k dispozici v Preferences kde jej pak lze navolit. Nezkoušel jsem, ale takto to popisují.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“