Kdo to projektoval II Blanka

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bu2520

Kdo to projektoval II Blanka

#1 Příspěvek od bu2520 »

naposledy se objevila zpráva o zvlhlých kabelech. Zajímalo by mě co si o tom myslíte. Automaticky předpokládám, že by v tunelu měly být kabely do vlhkého prostředí , kterým by ani krátkodobý pobyt ve vodě neměl uškodit. Tak jedině, že by jim nateklo do rozvaděčů, ale to už měli řešit dávno izolační stavy. Bohužel novináři tomu nerozumí a jiné info nemám. Nevíte někdo něco víc.
ZVUK2000

#2 Příspěvek od ZVUK2000 »

v TV byly záběry na nehořlavé (oranžové) kabely a co to má společné s vlhkostí ?
Kvicala_r

#3 Příspěvek od Kvicala_r »

tvrdili, že tyto nehořlavé nejsou schopny odolávat vodě déle než 15min bez poškození. Taky mě to překvapilo. Spíš bych čekal rozvaděče, než kabely samotné
termit256

#4 Příspěvek od termit256 »

Pry to ve vode lezelo par mesicu
ZVUK2000

#5 Příspěvek od ZVUK2000 »

Bral bych že se poškodí pokud v té vodě zamrznou.
Yarda1

#6 Příspěvek od Yarda1 »

Já bych v tomto případě šel po papírech. V současné době, kdy existují normy a předpisy i na to, jak mají být ohnuté banány snad existují i předpisy, jaké kabely se mají dávat do tunelů kde lze předpokládat, že bude vlhko. Tipnul bych si, že tam někdo katoval kosty.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Při této přiležitosti jsem si přečetl, že to projektoval 🤐. Nemá pravdu, projektovalo to více 🤐. Není přece možné, aby takový návrh do vlhkého prostředí zvládl jen jeden 🤐.
honzasl

#8 Příspěvek od honzasl »

Vlhko v tunelu.

Jenže ono asi může být rozdíl mezi "vlhkým vzduchem" a "leží ve vodě".

Asi by to chtělo definovat to vlhko.
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Já bych to neřešil u tunelu, který je pod řekou a pod spodní vodou. Tam bude mokro aspoň 1x do roka a to ví i děcko z páté třídy obecné. Takže podmínky pro kabely pod vodou jsou jasně dané a to nikdo neokecá.
passion

#10 Příspěvek od passion »

Z iného DF:
"Tomu tunelu v Praze neměli dávat ženské jméno. To se pak nemůžou divit, že je odspoda mokrá, furt rozdělaná a nikdo neví, kdy bude konečně hotová."
monterjirka

#11 Příspěvek od monterjirka »

Několik postřehů:
- kabel s požární odolností má plášť, který se může namočit, ale jen na omezenoiu dobu několika minut.
- kabel, který je "skladován před montáží" na dešti, je v podstatě v pr...(píííp) již při montáži, takže možná se někdo zaradoval, když mu to "dorazila" povodeň
- základem každého projektu je Protokol o určení vnějších vlivů. Byl "🤐" ten, kdo to podle "protokolu" vyprojektoval, nebo naopak byl "🤐" ten, kdo v protokolu neuvedl a nezohlednil všechna reálná rizika?
- když má být na stavbu vydáno stavební povolení, asi to nemůže projektovat každý "čmáral"... Na to tu máme "spolek, jehož jméno se nevyslovuje"!
Jimmi2

#12 Příspěvek od Jimmi2 »

Nechybělo mnoho, a ten "🤐" jsem byl já. Ale já nesmím ani naznačovat 8-)
Projektant jednoznačně projektuje podle onoho výše zmíněného protokolu o prostředí.
Údajně měl být celý tunel projektován jako v celé délce vyspádovaný. Což mi nějak nesedí s tím, že zabíhá pod řeku. Vltava určitě na kopci neteče.
Každopádně je to otázka koordinace a tu většinou provádějí jedinci, kteří tomu rozumí nejméně. A když se do toho ještě zapojí "správně" implementované ISO900x, kdy se při jakémkoliv problému (kterých je na podobně rozsáhlé stavbě nekonečně mnoho) hledá viník místo řešení (vlastní zkušenost), tak je na něco podobného zaděláno. A řešitelé stavební části zpravidla netuší, co dělají ostatní profese a naopak.

Ještě jeden odposlechnutý citát:
"Až bude v Praze nejhůř, otevře se tunel Blanka a vyjede Janoušek na Bémovi!" :D
mi-ro

#13 Příspěvek od mi-ro »

Já nepochybuju o Vaší odbornosti. Ale o to tady vůbec nejde. ONI totiž narozdíl od vás pochopili, že peníze se nevydělávají normální prací ale tím že máte lepšího advokáta a o peníze se soudíte. Navíc o skutečném stavu a skutečných problémech víme z médií asi tak 10% a z toho je polovina polopravda, lež, dezinormace.
..to bude jen ňákej odpůrek
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jiriS »

No třeba měla být Blanka vyspádovaná doprostřed... :D
xsc

#15 Příspěvek od xsc »

jiriS píše:No třeba měla být Blanka vyspádovaná doprostřed... :D
Pokud by tam pak bylo velké čerpadlo, mohl případnou povodeň zpestřit efektní gejzír, nejlíp uprostřed Vltavy :-) Ovšem jak je známo z poslední menší povodně z Libně, ani to čerpání Metrostavu moc nejde.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“