přenos s něčím potlačeným (odděleno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

přenos s něčím potlačeným (odděleno)

#1 Příspěvek od Celeron »

Odděleno z diskuse o přenosu AM s potlačenou nosnou, čili SSB.
Část, kde se odbočilo ke snížení objemových nároků jiných dopravovaných médií, jako pivo v prášku, vodka tabljetnaja, granulované karlovarské prameny a podobně, následuje teď tady:

PavelFF píše:Hlásím, že s tím pomerančovým koncentrátem jsem to pochopil. Ostatní už je horší.

Teda, když už mluvíte o těch koncentrátech z Jižní Emeriky, tak vám musím něco říci. U nás v Novým Bydžově je fy, následník PMV (mlíkárna) kde se koncentrují a suší různý kapaliny. Třeba sem vozí z Karlovejch Varů léčivou vodu v cisternách, tady ji suší a pak posílají do světa a tam se zase ředí vodou. NB-Karlovky a zpět 400 km.
Ale teď mě dostalo jako Čecha něco jinýho. To samý ale Budvar a Plzeň!!! Dělaj z toho koncentrát a pak posílaj do Jižní Emeriky a tam z toho dělaj zase pívo!!! :roll:
Myslel jsem že největší prasárna je pivo v Pet flašce, ale tohle, to je síla....
Omlouvám se za Off topic ale nedalo mi to...
Jirka
xsc

#2 Příspěvek od xsc »

Pivo v prášku :roll:
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Zažil jsem to v Moskvě - aby se jim nekazilo mlíko při dopravě z kolchozů vzdálenejch stovky a často i tisíce kiláků, mají v každým "rajónu" svoji "mlíkárnu", kde se doslova ředí mlíko, předem vysušený vdesi na venkově a v podobě prášku převezený ty šílený kiláky do města. Ptal jsem se na to místních , protože ta prodávaná kapalina mlíko připomínala jen barvou, jinak se chovala úplně naruby - nekysla, pudink z ní se skoro nešel svařit do husta, chutnala tak nějak "pytlíkově"... A samozřejmě se prodávalo v obalech ve tvaru čtyřstěnu - dá se říct, že to je nepřevrhnutelnej obal...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“