Zkušenosti s klešťákem UT 204
Moderátor: Moderátoři
Zkušenosti s klešťákem UT 204
jarda_k píše:K rozhodnutí koupit klepotřeba měřit větší proudy než 20A (ss).šťák mě dovedla nedávná Už mě nebaví riskovat proudový vstup mého stařičkého Metexu M-3850 (mám ho přes 10let, pořád funguje - to už je prostě "kamrád" o kterého bych nerad přišel :D ). O přístroji jsem již víceméně rozhodnut, ale od jisté doby se raději zeptám i na zkušenosti někoho, kdo už to používá. Z návodů se člověk bohužel všechno nedočte. True RMS byl jeden z požadavků, co jsem na nový klešťák měl. Udávaná přesnost je pro mě dostatečná. Na přesnější měření mám M-3850.
Da sa kliešovym merat aj ss prud??
- Artaban001
jarda_k píše:K rozhodnutí koupit klešťák mě dovedla nedávná potřeba měřit větší proudy než 20A (ss). Už mě nebaví riskovat proudový vstup mého stařičkého Metexu M-3850 (mám ho přes 10let, pořád funguje - to už je prostě "kamrád" o kterého bych nerad přišel). O přístroji jsem již víceméně rozhodnut, ale od jisté doby se raději zeptám i na zkušenosti někoho, kdo už to používá. Z návodů se člověk bohužel všechno nedočte. True RMS byl jeden z požadavků, co jsem na nový klešťák měl. Udávaná přesnost je pro mě dostatečná. Na přesnější měření mám M-3850.
Ja DETTO. Mám tiež multimeter M-3850, z ktorým meriam skoro všetko ale väčšie prúdy a samozrejme že aj jednosmerné meriam kliešťakom. Je to pohodlnejšie, rýchlejšie a bezpečnejšie. Presnosť hlavne pri malých prúdoch nie je veľká a to najmä u kliešťakov s Hallovou sondou. Vo väčšine prípadov si však s touto presnosťou vystačím.