Osciloskop C1-94
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
ina schema.jpg- (103.55 KiB) Staženo 243 x
Na jeho báze som nameral cca 9V a pomaly stúpalo, keď som ho vybral von, bolo tam hneď 11V. Tak predpokladám že T17 bude dobrý.
fredis píše:Vidím že máš svou hlavu. Takže já končím a těším se až to bude opravené.
No ty si písal, že ti to išlo a potom pomaly prestalo, u mňa sa to spáva práve naopak.
Ale môžem ich skúsiť vymeniť. Keď poradíš, čím ich nahradiť. Takéto ruské nezoženiem a netuším ako sa tam budú náhrady správať, predsa je to len neobvyklé zapojenie.
T10 a T14 som navzájom zamenil, keď som ich už mal vonku a meral, ale žiadna zmena (žeby boli pošahané oba?). Takže ostáva už len T16 a T17.
edit: tak som tu vyhrabal aj 2N3906, osadil, a výsledok: je to ako s tými pôvodnými, nábeh od 9V veľmi pomaly. Skrátka tieto tri nejako nespolupracujú s T16.
Pokúsim sa zohnať originál T16, 21.3. máme VSZ, tam by ho mohli mať.
fredis píše:VSZ je co?
Pozri link v mojom podpise.
edit 2018: Výmenné Stretnutia Zberateľov (elektroburza, Vajnorská ulica v BA)
Sakra tie ruské tranzistory a diódy, kto sa má v tom vyznať, tie si žijú vlastným životom...
12,00V a -12,00V nastavené, sú tam hneď po zapnutí, a do 11 sekúnd vidím aj priebeh na obrazovke. Paráda.
Premeral som ten zázrak, prahová hodnota sa pomaly zvyšovala od asi 4V do asi 8V, ďalej som nemal trpezlivosť čakať. Tá druhá dobrá mala prah asi 10,71V, ale tiež trochu poskakovala dookola.