Basové kombo Torque T100B- schema? "DOKONČENO"

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Michal22

Basové kombo Torque T100B- schema? "DOKONČENO"

#1 Příspěvek od Michal22 »

Ahoj,
mám tady další kousek od bývalého kolegy, který se baví hraním. Donesl basové kombo Torque T100B, závadu popsal tahle- po zapnutí se ozve rána do repro.
Tak jsem to zkoušel, po zapnutí se neozve rána jakou jsem čekal (vybití výstupního C), ale na chvilku se ozve z repro jakési zapištění a potom dva slabé lupance.
Než to otevřu a začnu hledat, tak se zkouším zeptat, zda by někdo neměl schema, případně zda někdo neřešil podobný problém.
Díky
Naposledy upravil(a) Michal22 dne 14 bře 2015, 23:09, celkem upraveno 1 x.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

kmitá ti to . . .
jednoduchá koncepce,
na to, snad schéma ani nepotřebuješ . . .
http://s22.photobucket.com/user/nr1/lib ... t=3&page=1

podle letmého pohledu na desku, bude to nejspíš asi podobné tomuhle konci . . .
http://www.vintagehofner.co.uk/britamps ... amp2a.jpeg
Sendyx

#3 Příspěvek od Sendyx »

No on tam výstupní kond není, když je to kvazisymetroš.

Zkontroluj DC ofset a napájení na OZ vstupní části.

Schémata od většiny Torque jsme kdysi rozkreslovali, ale při povodních to skončilo někde v bahně :twisted: .
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Jo, nakonec jsem to kuchnul, v konci 2x2N3055, budiče BD536/537. Napájení symetrické 2x 33V st. Ale podle DPS mě to přijde jako nějaká poloamatérská výroba.
Kupodivu spálená jedna pojistka na sekundáru, ale na filtračních elytech bylo totožné napětí. Nezkoušel jsem ve výkonu. Po výměně pojistky obě st napětí OK, ale chová se stejně. Pro mě překvapivě nafouklé SNAP-IN filtrační elyty 2200µF/50V (reálné ss napětí na filtračních elytech 44V), podle měřiče C kapacita necelých 2000µF a Rs dobrý.
Protože nemám na bytě místo, tak to mám u máti na baráku, musím převést osciloskop a začít měřit. Takže dál popíšu zase za týden.
Zatím díky
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

Z toho vymontuješ celou elektroniku a ta je docela malinkatá a kompaktní, buď jedno šasi, nebo přední panel s plošákem, zadní panel s koncem a trafem.
Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Všechno je na předním panelu- jak trafo, tak i plošňák s chladičem. Síťový přívod i vývod k repro na dostatečně dlouhých kabelech.
Jen mě zaráží nekolik věcí:
- plošňák vypadá jen o trochu líp než kdybych jej dělal já sám
- chladič je z 1,5mm Al plechu, sice celková plocha odhadem 250-300 cm², ale úplně zavřený v boxu.
- můstek z 1N5408, bez paralelních keramik

Slyšel jsem, že existovaly i nějaké pajcy z Číny. Petr to koupil z druhé ruky, tak ani neví historii. Je možné že je to zrovna z téhle kategorie?
Ten konec není vůbec složitý, tak jej pozdeji zkusím překreslit.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Sendyx

#8 Příspěvek od Sendyx »

Paralelní keramiky u diod jsou často jenom na škodu.

T100 je asi ve více verzích, já jsem opravoval několik ks T100BX, které jsou provedeny jako 2 bloky, spojené plochým kabelem. Pamatuju ještě nějaký další T100, mechanicky podobný, ale bez limiteru. Jednodeskovou verzi T100 vidím poprvé.
Michal22

#9 Příspěvek od Michal22 »

rnbw- ano, podle topologie je to on. Sice u toho, co mám doma, jsou občas jiné součástky (foliové kondenzátory, potenciometry, výkonové odpory...), ale bude to ten sám.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Může se stát , že ty lupance ani neodstraníš . Inu měření bez zátěžě s obdélníkem může i nemusí napovědět . DC relé pro známého to může řešit . Když to obkreslíš , dej to pro pobavení sem .
Michal22

#11 Příspěvek od Michal22 »

Posílám překreslené schema a fotky.
Zatím víc nestíhám.
Přílohy
Bottom.jpg
(110.53 KiB) Staženo 157 x
Top.jpg
(123.84 KiB) Staženo 226 x
Schema_T100B.jpg
(89.29 KiB) Staženo 413 x
Sendyx

#12 Příspěvek od Sendyx »

Ten konec je klasika, co u Torque cpali do všeho. Krom toho zvukového efektu to funguje normálně ? Testni Boucherot, dost často býval odpor nebo kond v háji. A taky filtrační kondy pro preamp...

Jseš si jist, že ty kondy jsou nafouklé ? Já bych si tipnul, že jsou OK, a mají jen pokroucené to plastové víčko.
Naposledy upravil(a) Sendyx dne 09 bře 2015, 22:16, celkem upraveno 1 x.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Thales »

Ten konec je řekněme "divnej" 8O
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Treba skusit to plastove viecko stlacit - ak je makke, tak elyt moze byt pod nim dobry. Ak je tvrde, tak sa da z elytu opatrne odrezat a pozriet, ci je pod nim nafuknuty. Alebo zmerat.
Sendyx

#15 Příspěvek od Sendyx »

Tak koukám, máš tam chybu - společný pól zenerky a elytu 47uF patří spojit s GND. A myslím, že novější verze T30 až T100 měly nadproudové ochrany.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“