Nejde mi ADSL
Moderátor: Moderátoři
Pak si po zapnutí počítače když ještě neběží internet spusť příkazový řádek. Jestli jej neumíš najít, tak Start, Spustit nebo Hledat a napiš CMD ono ti jej to už najde.
Do něj napiš tracert www.seznam.cz ENTER.
Měl by jsi tam mít nějakých 7 řádků jak se postupně propojuješ i internetu. První adresa je tvůj modem s časem 1ms, zbytek různé servery s časem 20ms.
Skončí to hláškou Trasování bylo dokončeno.
Pokud to nepůjde tak zkus tracert 77.75.72.3 a ENTER
To je totéž, jen přímou cestou bez myslím DNS.
Pak sem napiš co jsi zjistil, nemusíš to celé opisovat, důležitá je kolik máš řádek a že poslední řádka musí být www.seznam.cz a kolik ms to naměřilo.
Jestli tohle poběží a prohlížeč ne, tak máš zavirovaný počítač. Odvirovat jej musíš v jiném počítači, nebo nabootovat třeba Kaspersky Rescue Disk.
Díky za pomoc. Posílám print. Zdá se být všechno OK. Myslím, že se takhle choval i můj starší počítač, nevím to ale na 100%, musel bych vyzkoušet.
- Přílohy
-
tracert.JPG- (38.32 KiB) Staženo 83 x
Takže zbývá to že nefunguje prohlížeč.
Tedy máš jen tři možnosti:
Napřed zkontroluj jestli nemáš zapnutou proxy - hledej v nastavení prohlížeče něco kolem připojení.
Případně zkus odvirovat počítač, ale NE programem v počítači. Buď musíš disk připojit k jinému počítači, ideálně přes speciální řadič do již běžícího počítače (aby do něj nesáhl při bootování) nebo spuštěním live instalace z DVD.
Jakmile systém běží už antivir obvykle nic nenajde.
Poslední možností je že se perou nějaké programy, to se hledá nejhůř. Často to bývá když nainstaluješ antivir a už tam jeden byl nainstalovaný. Ale může to být cokoliv.
Prostě v počítači běží něco co požírá plnou rychlost internetu, až to třeba po hodině doběhne, tak zbyde dost rychlosti i na prohlížeč.
Mě třeba po zapnutí počítače požere plný výkon antivir společně s google drive. Musím po zapnutí počkat až si zkontrolují aktualizace, tedy 1/2 minutky. Když spustím prohlížeč dřív tak se mi načte domovská stránka, ale už se jinam nedostanu a musím restartovat počítač.
Jsou to jen amatérský rady, nějaký IT by poradilo líp.
Vyzkoušel sis že i když ti nejde prohlížeč, tak přes příkazový řádek se dostaneš do internetu s rozumnými Timeouty.
Sám píšeš že asi po hodině se přestanou načítat pakety a prohlížeč se rozběhne. To načítání se zastaví na 15.000 pakteech. Mě teď běží komp asi 20 minut, napřed jsem měl chvíli onlinovku, teď nějaký čtení po forech a už jsem na 10.000 paketech. Během psaní příspěvku jsem si odskočil na večeři a po 10 minutách mám stále 10.000 paketů, takže nic nepřibylo během mé nečinnosti.
Jestli to dělají dva počítače které původně šlapali s jiným poskytovatelem a začali zlobit až po přechodu na O2 může být jen něco špatně nastaveno.
Můžeš jeden počítač zkusit u někoho jinýho, když myslíš že chyba je v lince.
Co se týče kabeu je jedno kolik máš zapojeno párů. Na 100Mb potřebuješ jen 2 páry, všechny 4 páry potřebuje až 1000Mb, který na modemech nenajdeš.
O2 ti prověří jen linku mezi modemem a ústřednou.
Jestli máš jen modem a nemáš telefon, tak je spliter zbytečný, ten jen odděluje hovorové pásmo od ADSL, aby telefon neshazoval internet.
Stanimire s těmi linkami k ústředně to je všelijaké. Já jsem napojený na jednu ústřednu a soused přes ulici na druhou, Já mám jen 5,3Mbit a on 21,7Mb a jsme od sebe 50m.
Faktem je že O2 upravuje parametry linky podle teoretického stárnutí vedení, takže mi jednou klesla rychlost i pod 3Mb. Stačilo tam zavolat a zaurgovat sníženu rychlost, slečna to předala technikovi který druhý den nechal proměřit linku a rázem jsem tam měl 5,8Mb. Bohužel většinou narazíš na lince na nepříjemnou slepičku, co si skontroluje jen co má v počítači.
Pak záleží kolik platí měsíční paušál. Standartně je 750 kč, nechá se to usmlouvat na 600kč včetně emailové schránky, která je nepratická změť písmen a číslic. Totéž usmlouváš na 500kč jen bez emaiu, ale linka je stále stejná 8M-25M podle technických možností.
No a nakonec se to dá usmlouvat i na 400kč, ale to už dostaneš jen 2M, která je děsně pomalá. Kdo si to vyzkoušel rychle se vrátil k 500kč.
Pro tebe bude nejsnazší si od někoho půjčit notebook, připojit jej samostatně kabelem do modemu a vyzkoušet to.
Přesně tohle udělá servisní technik když reklamuješ linku - odpojí od modemu všechny počítače a ověří linku přes svůj nbotebook.
paveltl píše:Sám píšeš že asi po hodině se přestanou načítat pakety a prohlížeč se rozběhne. To načítání se zastaví na 15.000 pakteech. Mě teď běží komp
Tak to není. Nyní ty pakety lezou strašně pomalu a dolezou tak na 15000 prohlížeč se přesto nerozběhne. Asi 2 měsíce to fungovalo tím způsobem, že jsem zapnul PC asi 1-2h před použitím a během té doby to vylezlo na 80000 a internet normálně šel. Jednoho dne to ale přestalo jít. Jelikož mám i pevnou, mám tam splitter. Zkusím to i bez něj.
Ten splitter máš zapojený správně?
http://internet.vprdeli.com/view.php?ci ... 2006061802
(Podstatné jsou popisy na splitru, ty konektory mohou být různě.)
Už se mi to jednou stalo u známý že bez spliteru vše běželo, ale přes něj ne. Druhý den po reklamaci dorazil technik, proměřil linku a nastavil na ústředně nižší rychlost (myslím místo 16M jen 12M) a už to běželo.
Ve firmě nám šel internet pomalu, technik nás pak přepojil na jiný kabel a už to fungovalo.
Těch splitterů je několik druhů a mají různě zapojené konektory, takže si ověř jak jsi jej zapojil. Ale při špatně zapojeném by ti internet nešel nikdy.
Jestli jsi jej vyhodil a máš telefon paralelně s modemem, tak ti spadne internet pokaždé když někdo zvedne telefon.