Návod KB1050E

Manuály, rady a návody z oboru zabezpečovací techniky a elektrické zabezpečovací signalizace (EZS)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Cowley

Návod KB1050E

#1 Příspěvek od Cowley »

Ahoj.
Nemá někdo z Vás návod na tento kodový zámek?
Podobný je 1050I, tenhle je však s Eprom a tu potřebuji resetovat.
Díky,prima den.
mihal

#2 Příspěvek od mihal »

Nieje tam náhodou prepojka reset? to by ju stačilo skratovať a pripojiť k napájaniu. V opačnom prípade to bude cez menu - to si pre postup zavolaj na technickú podporu do jablotronu.
Cowley

#3 Příspěvek od Cowley »

Propojka tam neni. Je to stare zarizeni,nejsem si jist,zda to bude nekdo pamatovat.
mihal

#4 Příspěvek od mihal »

Staré to síce je, cca 20rokov, ale než tam nezavoláš, tak sa to nedozvieš :D
Neboj, sú tam zvyklí na mnohé, ochota im nechýba.
Cowley

#5 Příspěvek od Cowley »

Je krásné sledovat, jak se to všechno za těch 20 let vyvíjelo. V zámku je PIC16C84, numerická klávesnice TESLA (zřejmě z telefonního přístroje).

Napsal jsem na Poradenství, tak uvidíme, zda mají něco v archivu.

Já už doma prolezl kde co, ale mám jen verze 1051 a 2051.
Simil

#6 Příspěvek od Simil »

Nazdar.Já mám aj KB1050,ale bez toho E.Ak Ti to pomôže,tak tu máš link na KB1050I. http://www.jablotron.com/sk/pre-montero ... lavesnice/ je to asi 5 pdf súbor-
Cowley

#7 Příspěvek od Cowley »

Simil: Díky, ale tento návod mám, je na verzi 1050/I, která nemá Eprom a nastavená data lze vymazat odpojením kódového zámku od napájení.

Navíc mají na WEB stránkách krásně napsáno:"Upozornenie: Návody stiahnuté zo stránok nemusia vždy plne zodpovedať vlastnostiam výrobku. Preto používajte vždy návod dodaný s výrobkom."

A taky neodpovídají vlastnostem výrobku...

Jablotron poradenství zatím mlčí...
Cowley

#8 Příspěvek od Cowley »

Z Jablotronu mi poslali návod co je na Netu, na verzi 1050/I. Bych se z toho picnul... :roll:
Hlavně že jsem tam do mailu psal, že tento návod mám...
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Ak je tam seriova EEPROM, tak ju vyber, vraz do programatora, urob zalohu, vymaz a vyskusaj.
mihal

#10 Příspěvek od mihal »

Zavolaj tam na technickú podporu, nepíš ale volaj. Vysvetli, akú máš verziu a oni si ťa prepoja na jedného z pamätníkov, možno samého Dědka :twisted:
Cowley

#11 Příspěvek od Cowley »

V místě, kde je v návodu uvedeno, že máš odpojit napájení a začít ládovat parametry znovu (pro variantu /I ) by mělo být v návodu pro variantu /E uvedeno, že reset se dělá takto a takto a nebo že to nejde vůbec a máš si ta čísla dobře zapamatovat

Ale omezit se na odpověď, že jsou návody stejný, to je mizérie.

mihal: myslím, že ani pan majitel by už nepamatoval...
mihal

#12 Příspěvek od mihal »

Posralo sa mi auto - škoda, poslal som mejl na podporu, že nefunguje. Oni mi poslali návod.
Škoda ... :lol: 8-)

Nechcem hájiť ani súdiť, ale keby tam volal ako som mu radil, tak to má za 10minút vyriešené, takto to ťahá týždeň a výsledok = 0.
Cowley

#13 Příspěvek od Cowley »

Mihal: Never tomu. Ja mam zase rad, kdyz ma clovek i na odpoved cas a ne na nej neco vybafnout.
Ale tady se teda vyznamenali. :D
kevin_mitnick

#14 Příspěvek od kevin_mitnick »

KB1050 byl velice nestastny vyrobek, jeden z tech za ktere se Jablotron dodnes stydi. Delal se jen nekolik mesicu a byl promptne nahrazen KB1051. Jedno obdobi v polovine devadesatych let dokonce servisni podpora Jablotronu ty klavesnice menila za 1051 kus za kus.

Jinak pokud mne pamet neklame, tak reset u te verze /E se delal tak, ze se pripojilo napajeni a zaroven se drzela hvezdicka nebo krizek (to uz si nejsem jisty, je to 20 let) a ono to skocilo do programovaciho modu...
Cowley

#15 Příspěvek od Cowley »

Vyřešeno: RESET se provádí stejně jako u KB1051, tzn. při odpojeném napájení zkratovat PIN 3 mikroprocesoru a GND.
Připojit napájení, začne klávesnice pípat, odpojit zkratovací propojku a stisknout hvězdičku.

Díky všem za snahu a hlavně jinému technikovi z Jablotron poradenství, který neváhal, nelenil, vytrval (či jak to jinak napsat) a vyhledal dokument v tiskovém archivu.
Snad se tento návod co nevidět objeví na WEBu i pro ostatní.

Ahoj.
Odpovědět

Zpět na „Zabezpečovací technika“