Asus Nexus 7 wifi

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tempus6

Asus Nexus 7 wifi

#1 Příspěvek od tempus6 »

zdravím dostal sa mi do rúk tento tablet,vraj nenabíjal batériu, mal som podozrenie na poškodenie usb portu,to sa ale meraním nepotvrdilo,´ďalším podozrivým sa mi javila batéria ,skúsil som ju nabiť na priamo podla jedného návodu čo som našiel na youtube :https://www.youtube.com/watch?v=I-pjLIVIslI ,meraním multimetrom dáva šťavu,stále sa nedá zapnúť na žiadnu kombináciu stláčania tlačidiel nereaguje,skúsil som ho pripojiť k pc , počítač nerozoznal zariadenie,pokusom pripojiť držaním tlačidiel sa prihlási ako asus transformer prime APX mode, mám podozrenie na poškodenie bootloaderu ,v tom to mode neviem nič robiť,používam ovládače + program Nexus root toolkit 2.0.4 ,nemá niekto skúsenosti alebo radu ako ho oživiť ?
Ďakujem za info :cry:
Standa99

#2 Příspěvek od Standa99 »

Já už si to nepamatuju, ale pro kolegu jsem řešil něco podobného. Taky poškozený bootloader a pro to APX jsem se dočetl akorát něco pro starší Transformery, nic pro Nexuse (v té době). Jenže on přehrával různé ROM několirát měsíčně, takže jsem říkal, že mu to patří.
Vyřešili jsme to objednáním jeté základní desky přes Ebay (pozor jsou různé verze). Akorát si ještě vzpomínám, že ještě ke všemu tam byla kolem 20 dolarů nějaká vývozní přirážka (konečná cena byla cca 2200,-).
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
bootwin

#3 Příspěvek od bootwin »

Neco podobného řeším se Samsungem Tab 10.1,pripoji se akorat v APX modu a melo by se ukazat ve spravci zařízení jako NVidia USB boot-recovery. Jde to pres program NVflash, ale me to hodilo chybu - crm version 0x4 (usb failed), jelikož je zamcenej bootloader a nevim taky jak ho odemknout.
tempus6

#4 Příspěvek od tempus6 »

áno jedna možnosť je cez nvflash ,len z desiatich pokusov sa podaria tak dva, najlepšie to ide v linuxe ,výmena dosky je najistejšia no vzhľadom na cenu a zastaralosť sa to noplatí,funkčný nexus 7 sa dá kúpiť na bazoši za 65 eur :D ,bude na náhradné dieli,inak tie dosky sa líšia len veľkosťou pamäte 8/16/32 giga, ďakujem za info. :wink:
bootwin

#5 Příspěvek od bootwin »

No kdyby nekdo vedel, jak odemknout bootloader Nvidia, byl bych rad, zase se k něčemu rad priucim.
bootwin

#6 Příspěvek od bootwin »

Na ten Asus by mela byt utilita easy flasher a tam jevpotreba dat ROMKU a spustit flash. Melo by to makat, jede to i v APX modu, navod je na netu. Zkousel jsem i na Samsunga, komunikoval s tim, ale pak hodil chybu.
tempus6

#7 Příspěvek od tempus6 »

ten easyflasher 0.8.3 vyzeral dosť nádejne ale bohužial na nexus nefunguje :(
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“