bootovací flash
Moderátor: Moderátoři
- serviceman
- Přílohy
-
rufus.jpg- (88.86 KiB) Staženo 72 x
Má ten počítač vůbec UEFI? Abys tam s ním nelaboroval zbytečně, nechal bych první volbu co Rufus nabízí. To by mělo být pro obě možnosti.
A vůbec, co to hlásí za problém s tím ISO?
ten NB, který potřebuju nabootovat je ASUS EEE PC 1005PX
ale ty vytvořené USB disky teď zkouším na pc s touto deskou http://www.asus.com/Motherboards/M2AVM/specifications/
hafca píše: Jestli ano, zkus si udělat flešku jen se základem (bez ISO) co ti nabídne Rufus. A zkus z ní nabootovat.
zkusil jsem ten freeDos co nabízí Rufus a nebootoje (ani z jedné ze dvou flashek). Dělá to na mě dojem že problém bude spíše ve schopnosti nebo nastavení bootovaní na těch pc kde to zkouším. I když v setupu možnosti bootování z "removable" jsou
Spusť Rufus, připoj flešku a dej Spustit a po skončení z ní zkus nabootovat. Musíš se po bootu dostat do "čistého" DOSu. Tím si ověříš, že fleška umí bootovat a počítač je dobře nastavený pro boot z ní.
hafca píše:Někdy se dá přes některou z kláves při bootu vyvolat bootovací menu.
To bude ono, na tom stolním PC vyvolám bootovací nabídku pomocí F8 a pak už mi ten freeDOS šel. Nenapadlo mě, že když nastavím bootování v setupu pouze z "removable" tak že ještě musím udělat tohle. Snad to půjde podobně i na tom NB
Děkuji za radu