Sporák Mora 3514.10

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
starecd

Sporák Mora 3514.10

#1 Příspěvek od starecd »

Mám tento sporák model ME 51100GW, pomalu po 5letech odcházejí plotýnky. Na starém jsem si vyměňoval plotny sám, ale tento jsem ještě neměl rozdělaný(ani nevím jak). Díval jsem se na nové plotny, ale jsou dvojího druhu s omezovačem a bez něj. Pomůže někdo, kdo už vyměňoval nebo se v tomto oboru pohybuje? Předem díky.
sr71

#2 Příspěvek od sr71 »

dej tam ty levnější, jen si pohlídej výšku toho nerezovýho lemu na plotnách aby to bylo stejné, nejdřív sundat panel s knoflíky (2šrouby zespod) a pototom 2šrouby zespod pod panelem drží desku - ta by pak měla jít odklopit
starecd

#3 Příspěvek od starecd »

No jo, ty levnější, cena je skoro stejná a když budu kupovat na e-shopu, tak nic nezměřím. Dřív jsem si opsal číslo plotny a watáž,mohl jsem si vybrat v prodejně s náhradními díly. Teď, kdybych kupoval v eťácké prodejně, tak s pěknou přirážkou. Na starý sporák jsem kdysi koupil plotny v bazaru za pár korun, jen trochu času na montáž, teď už neexistuje.
sefi

#4 Příspěvek od sefi »

s obmedzovačom teploty je výhoda že sa ti neprepaľujú keď tam nemáš hrniec, ale su drahšie, ja dávam vždy bez omedzovača, a mas len dva druhy d 145 a d 180 potom su ešte s červenou gulkov tie su silnejšie, vyšku nikdy neriešim, zatial mi to vždy sedelo...
sr71

#5 Příspěvek od sr71 »

v některých případech když se použije plotna s odlišnou výškou lemu (jsou snad jen 2 různé výšky), tak to pak blbě sedne do té smaltované desky
starecd

#6 Příspěvek od starecd »

Ještě jsem to otevřené neměl, ale podle návodu k použití jsou tam 3druhy ploten, což je divné.
LZ-1KW
LP-2KW
PZ-1,5KW
PP-1KW
http://www.nadeta.cz/nahradni-dily/spor ... tocene.htm

http://www.elektrik.cz/nahradni-dily/na ... e-sporaku/
starecd

#7 Příspěvek od starecd »

Tak jsem kontaktoval prodejce náhradních dílů a bylo mi řečeno, že 1000W je normální plotna 1500W rychlovarná a že se montují maximálně 2 do sporáku, tak jsem zvědavý.
sr71

#8 Příspěvek od sr71 »

rychlovarné mají červenou tečku uprostřed, většinou stačí jen přední malá jako rychlovarná
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“