Vysavač Electrolux Z 8810 Ultra One

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
variant

Vysavač Electrolux Z 8810 Ultra One

#1 Příspěvek od variant »

Ahoj,

Dostal se mi na opravu vysavač Electrolux Z 8810 Ultra One a po 10 - 15 minutách se vypíná a po nějaké době zase zapíná, pořád dokola. Vypadá to na nějakou teplotní pojistku ale žádnou jsem nenašel. Začalo to dělat po vysávání prachu na půdě. Vysavač je teď vyčištěn s novými filtry. Má někdo nějaký nápad nebo nesetkal se někdo s touto závadou?

Díky

Radek
MilanCZ

#2 Příspěvek od MilanCZ »

Tepelka bývá z boku na motoru. Napiš PNC kód vysavače.
doktor365

#3 Příspěvek od doktor365 »

Nemůže to vypínat elektronika na výkon obalená prachem.
Maxell

#4 Příspěvek od Maxell »

Nevím přesně , jestli je to tento typ motoru, ale to vypínání dělala pojistka, která byla vložena pod uhlík motoru.
Neberte život vážně, stejně z něj nevyváznete živí...
ohryzek36

#5 Příspěvek od ohryzek36 »

Ale ne bez důvodu - často se dostane jemný prach do ložisek a ty se začnou vyhřívat a s tím celý motor. Dál se u tohoto typu vysavače používají dva druhy motorů, ten druhý už nemá pojistku tak jednoduše přístupnou, ale je shora připevněná na statorovém vinutí - vydat se dá také, ale většinou nená důvod - nekazí se. Ta pojistka, co je namáčklá v plastu pod uhlíkem se občas vyhřívá kvůli přechodovůmu odporu (je navolno, jen ho svírají kontakty mezi statorem a uhlíkem), ale ta druhá ne - je už napevno nakrimpovaná.

To, že můžou být ucpané filtry snad psát nemusím - prakticky se to dá i přezkoušet, ale raději počkám na reakci tazatele.
variant

#6 Příspěvek od variant »

Ahoj,

Tak jsem rozdělal motor a opravdu to byla tepelná pojistka u uhlíku motoru.
Prach, oxidace na kontaktech > přechodový odpor, přehřívala se a vypínala. Po vyčištění je všechno OK.

Díky za rady

Radek
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“