Repetier-Host 1.0.6

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Repetier-Host 1.0.6

#1 Příspěvek od Celeron »

Je tu prosím někdo, kdo přes něj tiskne? Mám divnej problém, tiskárna jde ovládat ale v levým okně pro STL je hláška Out of Video Memory. Dělá to na noťasu asi 6 let starým s XP, na 2 roky starým s W8 a na stolním P4 Core duo 3GB s XP SP3. Ve stavu naprostýho zoufalství jsem Repetier Host nainstaloval na 15 let starou P3 750MB XP SP3 s Nvidií 4 grafárnou a ovladačem grafiky z roku 2005 a jedině na ní to maká jak má. Mašiny, co to na nich nejde, mají společný to, že je v nich integrovaná grafika na boardu.
Záhadný taky je, že na P3 jde Slic3r o kterým se tvrdí, že pod XP nemůže chodit.
Ach jo, to bude ještě boj než něco vytisknu....
Jirka
pepik9

#2 Příspěvek od pepik9 »

Málo paměti přidělené v biosu pro grafiku ?
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

To se dá nastavit?
Jirka
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

V BIOSu jde většinou u integrovaných grafik nastavit, kolik si má vzít paměti. Ne ale vždy. Akorát mi nejde do hlavy, co má společnýho tisk a paměť grafiky?
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Repetier Host je grafický tiskový rozhraní, do kterýho natáhneš stereolitografickej soubor (STL) a on se ti zobrazí jako předmět jako v běžným 3D CAD. Pak je v něm Slic3r, kterým ten předmět rozvrství na tloušťku vrstvy podle průměru tiskový trysky, vygeneruje výplně velkých hmot třeba do podoby včelí plástve, nastaví směry pohybu hlavy, teploty a kupu dalších věcí a vše to vyplivne do G-kódu kterej pak leze do tiskárny která podle něj tiskne. Mě jde jen manuální řízení tiskárny, natažení STL a Slic3r nejdou kvůli tý grafárně.
Už je Ti to jasný? :)
Jirka
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Dokonale jasný. :D Akorát u dva roky starýho noťasu, byť s integrovanou grafikou, bych nečekal nedostatek video RAM. Zvlášť, když to jinak jede na 10 let staré grafice. Divný.
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

To mě taky vrtá hlavou.
Do toho Core duo s integrovanou grafikou jsem vrazil PCI-e Nvidii a už na základní drivery je celý soft funkční. Prostě jsem měl smolík že jsem ho začal zkoušet na mašině s integrovanou grafikou a následně noťasu, kterej ji má taky. No a teprve plečka P3 měla AGP8 grafiku a na ní to šlo.
Jak někdo dokáže zplodit program, kterej nechodí na 2 roky starý HP integrovaný grafice a přitom maká na 15 let starým železe je nejspíš umění. :roll: Hlavne že se to vyřešilo a zítra už možna budu slintat ABS na sklo.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“