hláška na obrazovce ntb acer

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
milous2

hláška na obrazovce ntb acer

#1 Příspěvek od milous2 »

Zdravím
Chtěl bych poprosit zdejší povolané k osvětlení hlášky,která se mi objevila na obrazovce ntb Acer aspire one d270. PC plně funkční k mé spokojenosti až do dnešního odpoledne.PC sem opustil v režimu Skype,který moje drahá provozovala během mé dnešní dočasné nepřítomnosti. Po návratu domů mě hlásí,že to přestalo samo od sebe fungovat.Víc sem z ní nedostal.OS W7. Home ed. PC chované jak v bavlnce. Nikdy žádný problém.Připojení přes wifi. Včerá na "novinkách cz" proběhla zpráva o problémech s W7.po nedávné aktualizaci. Ptám se, může to souviset? Foto hlášky je nekvalitní a omlouvám se.Foceno v rozrušení :oops: Snad to přečtete? Po stisku kláves se hláška opakuje.Je šance? Díky za váš posudek.
Přílohy
hláška na obrazovce ntb.JPG
(54.71 KiB) Staženo 171 x
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Asi ti odisiel disk.
monterjirka

#3 Příspěvek od monterjirka »

Že by měl problém najít BOOTovací disk?
- pokud je nastaveno BOOTování z CD nebo USB, nezůstal tam disk v mechanice, flash v USB?
- jinak je tam jistá "nepříjemná" možnost poškození systému na HDD
masar

#4 Příspěvek od masar »

Jest-li se nemýlím, tak některé aktualizace SKYPE jsou tohoto schopny.
V každém případě je třeba zkusit nabootovat záchranný disk W7 (popř. Hiren's boot a pod.).
:wink:
milous2

#5 Příspěvek od milous2 »

Bootování nastaveno z hdd.CD mechaniku to nemá.Ale instalačku sem provedl z CD mechaniky napojenou na "adapter cable set",ale už to budou dobrý dva roky.Vše pozapomínáno. Ntb je, dalo by se říci zánovní. Používaný právě jen na skype jelikož na dalším ntb s XP, program skype spadnul za pomocí mrkvosoftu a nezdařilo se mi ho již nadále instalovat.

Žádné varování předem a to mě štve nejvíc. Čistá instalačka pro provoz ntb,hdd s několika fotkama,nic víc. No asi "Polární záře" to má nasvědomí.Tichá domácnost :lol: Né, jemi jasné,že se to stává,ale nečekal sem to. Zítra to nějak začnu řešit.Jestli se nějak k tomu hdd dostanu.Prý je to na mašli ta rozborka ntb. (kdysi sem někde zahlédl) Děkuju za zprávy.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Pozri v BIOSe, ci tam vobec vidno nejaky disk. Ak nie, tak je to rovno na rozobratie. Ak ano, tak nabootuj z USB disku nejaky live linux a skontroluj ten disk.
xsc

#7 Příspěvek od xsc »

milous2 píše:Prý je to na mašli ta rozborka ntb. (kdysi sem někde zahlédl) Děkuju za zprávy.
U mnoha typů je přístup k HDD zvlášť, není třeba kuchat celý ntb, ale stačí 2-3 šroubky.
milous2

#8 Příspěvek od milous2 »

V tom BIOSe to je vidět. Ráno pohledám komponěnty a začnu. (jestli teda bude čas?) Jen ten Linux nezvládám :oops:
Přílohy
Bio1.JPG
(33.11 KiB) Staženo 121 x
Bio2.JPG
(35.38 KiB) Staženo 141 x
masar

#9 Příspěvek od masar »

Obávám se, že bude muset použít tento postup:
https://www.youtube.com/watch?v=nJYcHrwE1ok
:wink:

p.s. Teď vidím, že BIOS také disk "vidí" :wink: , takže snad bude stačit oprava OS.
Stejný typ jsem už opravoval, měl OS XP a skrytý záložní oddíl na disku s možností tovární (re)instalace. V tom případě doporučuji nabootovat zmíněný Hiren's boot nebo nějaký boot manager (můj oblíbený BootIt Bare Metal), nastavit záložní oddíl jako aktivní a nabootovat z něho a obnovit systém. :wink:
serviceman

#10 Příspěvek od serviceman »

Zkusil bych nabootovat Z DVD win 7 a zvolit opravu bootování, případně obnovit poslední funkční stav.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
p32

#11 Příspěvek od p32 »

Možná by stačilo zjistit, jestli je nastaveno písmeno harddisku. Když ne, tak ho wokna nevidí. Lze zjistit v Linuxu nebo v Acronis Disk Director Home.
PotPalo

#12 Příspěvek od PotPalo »

A kedy presne sa to pokazilo? Lebo v utorok odišiel známemu relatívne moderný LCD monitor, a dnes mi volal druhý známy že mu zhasla LCD TV. Aká náhoda. Niečo sa deje.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
satam

#13 Příspěvek od satam »

Že by zaúřadovala ta solární bouře??
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

A mne neodislo nic.
milous2

#15 Příspěvek od milous2 »

Z toho videa mi běhá mráz :lol: Dík za odkaz.
Ntb sem koupil na Alze bez OS,teda jo,ale s Linups nebo jak se to jmenovalo.Tomu sem za mák nerozuměl a nijak sem ho nerozbaloval.Vycouval sem a pokusil instalovat xp i když není podporován.Kdysi sem zde hledal odpověď. Nějak to jelo,ale nereagovalo ovládání jasu displeje (plný jas). Taky sem teda "vycouval" a provedl instalaci w7 H.E.za cenu toho,že je nemám v malíku.Nemám ani ty XP,ale na moje potřeby mi vyhovujou(jiný ntb).Na ty 7. to šlapalo jak hodinky.Start do pár vteřin. Instalaci sem zvládnul,to mě vedlo nějak samo,ale jinou diagnostiku za pomocí "zaklínadel",které tu padají jako rady,to tak daleko sem nedozrál.
Jestli by se spustilo to bootování a dovolilo opět čistou instalaci,to bych bral a jak rád. Odzkouším,dám vědět. Opět děkuju za rady.Jdu nakutě,díky.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“