Bezkontaktní platební karta - předělávka na kontaktní

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rimi

Bezkontaktní platební karta - předělávka na kontaktní

#1 Příspěvek od rimi »

Zdravim, dostal jsem novou platebni kartu - bezkontaktni, banka tvrdi, ze jinou nema a mi se to moc nelibi. Tak jsem ji prosvecoval a zda se mi, ze vidim zavity anteny, napada me ji navrtat, nema nekdo nejakou zkusenost?
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

Je kombi, nebo pouze bezdrát?
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Stačí ji mít v peněžence v zadní kapse džín, nejlíp s občankou, řidičákem, malým techničákem a pár kovových mincí navrch, a párkrát si v tom sednout v nějakém křesle nebo na autosedačku.
Karta na některém okraji praskne a máš bezkontaktní funkci mimo provoz. Hlavně, když prasklina mine čip a magnetický proužek.
Vyzkoušeno.
Naposledy upravil(a) Hill dne 19 bře 2015, 21:06, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Neda sa nastavit nulovy limit na bezkontaktnu platbu?

Silnym svetlom sa da plast presvietit a antenu vidno. Na webe je toho dost.
berk

#5 Příspěvek od berk »

Nenech se odbýt - také jsem dostal bezkontaktní kartu, také jsem dostal odpověď že kontaktní banka nemá ale vytrval jsem a mám kontakní :-)
Honza_dy

#6 Příspěvek od Honza_dy »

rimi

#7 Příspěvek od rimi »

Artaban001 píše:Je kombi, nebo pouze bezdrát?

No asi klasika, mag. pruh, chip a ten bezdrat.

Zajimave, ze pruvodni dopis obsahuje fraze typu "Nyni si muzete tento pohodlny, ale naprosto bezpecny zpusob placeni vyzkouset i Vy". Tak jsem volal, cekal nejakou fintu a ono nic (limit na paltbu 500 nejde nastavit, denni limit kolikrat 500 urcuje algoritmus, no same pozitiva a zivotni jistoty :-).
Muj kamarad ztratil platebni kartu nejake svycarske banky a kdyz volal kvuli blokaci, ptali se na datum, od ktereho maji zneplatnit platby, tak jsem cekal neco jako "ano, vsechny karty jsou pojistene"
rimi

#8 Příspěvek od rimi »

Kremik

#9 Příspěvek od Kremik »

Já jsem přerušil všechny závity (asi 6) aby to nebylo jednoduše "opravitelné". Není to skoro ani vidět, a kontaktní zbytek funguje jak má. Jistější by ale bylo ten chip rovnou odpravit, nejsem si ovšem jistý, že není společný i pro kontaktní styk, tak jsem to radši nedělal. Skusím, až bude končit platnost. Mám už to tak asi rok a bez problému.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Cip je tam len jeden.
trubka

#11 Příspěvek od trubka »

Předem se omlouvám, ale proč ne bezkontaktní?
Honza_dy

#12 Příspěvek od Honza_dy »

Někteří lidé prostě tuto technologii odmítají. Já byl mezi nimi, ale postupem času jsem si zvykl.
Průser je tam v tom, že pokud ti kartu někdo odcizí, může si v klidu kupovat věci do 500,- bez použití pinu a tak tě připravit o slušné peníze.
PotPalo

#13 Příspěvek od PotPalo »

Tu sa zase rieši ako niečo pokaziť. Keď nechcem bezkontaktné platby, tak si cez internet banking (alebo v banke) nastavím limit na 0, alebo zakážem bezkontaktné platby. Hotovo. Bezkontakt už nefunguje.

Na tom videu vyššie má kartu bez čipu, len bezkontakt a magnetický pásik. Na našich kartách je čip, z ktorého vedie anténa, takže zlikvidovať ho znamená karta na vyhodenie, neviem že by sa u nás platilo magnetickým pásikom. Karta sa dá ľahko presvietiť, je tam tá anténa pekne vidieť.

To druhé video... vraj 7W LEDka :lol: S 1W najlacnejšou je to vidieť presne rovnako, netreba ani ísť do tmy.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Nakadah

#14 Příspěvek od Nakadah »

Loni mi banka v poslala novou kartu se stejnou dobou platnosti jako moje aktualni karta - asi v zachvatu poblazneni bezkontaktnimi platbami. Je vyrobena z cireho plastu takze je pekne videt jak jde okraje karty kolem dokola tenky vodic anteny. Nestacilo by jen prerusit tu antenu?

O bezkontaktu sem neuvazoval ani 1s a hned skoncila ukryta v supliku.
Nicmene letos mi karta konci a urcite mi poslou znova tu samou s bezkontaktni funkci. Nak
weed_smoker

#15 Příspěvek od weed_smoker »

Mám kombinovanou i s NFC (ikdyž jsem NFC nechtěl) a peněženku jsem vylepil alobalem.Ta kapsa,kam dávám kartu,je vystlaná kouskem stříbrnýho ESD pytle.Snad je to proti zlodějům se scannerama dostatečný.
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“