Bohužel, to asi ne, stejně tak, jako se nedají naučit vlohy pro skládání básní nebo malování obrazů. Jen rozvíjet. Ale nebuďte malomyslný, úspěch v daném oboru je většinou 20% talentu a 80% dřiny a píle.arduino2015 píše:Dá se nějak naučit logické myšlení?
Jak se efektivně učit teorii tak, aby v hlavě zůstala?
Moderátor: Moderátoři
- arduino2015
Nebo mě aspoň nauč "číst": čili mi dej vědět, kde se naučit tyhlety základní logické souvislosti, a já si je zkusím osvojit. Třeba mi otevřou oči i v té matice.
Ono ta matika je defacto o počítání si prstů na ruce a o základech logiky.
P.S.: matika je nástroj, který musíte umět ovládat, asi tak, jako truhlář hoblík. Ale také musíte rozumět materiálu, to znamená fyzikální podstatě a principům, jako truhlář musí rozumět dřevu. Bez znalosti materiálu vám sebelepší nástroj nedá dobrý výsledek.
- arduino2015
- arduino2015
- Přílohy
-
t_ohms-law-illustrated_450.gif- (34.16 KiB) Staženo 74 x
A kutilmile - nelituju tě
No právě, to jste jen převyprávěl vzorec, ale není to vysvětlení fyzikální podstaty. Dívejte se chvíli na obrázek od Ekkara, představte si elektrony, jak na ně silou působí elektrické pole (napětí) a jak se musí prodírat materiálem. A pak nám to tu vysvětlete znovu, co je urychluje, co je brzdí, co je výsledkem a jak a proč se tyto veličiny umístí ve vzorci.arduino2015 píše:Zákon říká, že elektrický proud v elektricky vodivém předmětu je přímo úměrný elektrickému napětí přiloženému na tento předmět, konstantou úměrnosti je vodivost:
Co znamená že konstantou úměrnosti je vodivost?
Já taky nearduino2015 píše:Třeba nechápu, proč se R= U * I.
A kutilmile - nelituju tě
- arduino2015
Ale fakt je, že někdo logické myšlení má, jiný nemá a i když se ten druhý bude sebevíc snažit, může to jen trochu vylepšit, ale ne se to naučit.
S tím se musíš smířit. Někdo vezme tužku do ruky, za 5 vteřin udělá pár šmouhů a je to třeba krásná karikatura, já to budu malovat hodinu a bude to mazanice, stejně tak se rodí zpěvák, spisovatel, sportovec atd.
Prostě je nám to už od narození naděleno, můžeme to jen vylepšit, ale na toho od přírody nadaného nedosáhneme.