Obvod přemostění NF filtru
Moderátor: Moderátoři
Obvod přemostění NF filtru
mám rozestavěnou NF část přijímače KV a nějak se mi nepozdává řešení obvodu překlenutí (vyřazení) filtrů CW/SSB který jsem převzal bez ověření z neznámého zdroje.
Jednotka obsahuje celkem 3 filtry - 3KHz, 1KHz a 600Hz přepínané přímo napájecím napětím, vstupní a výstupní obvody každé jednotky jsou stejné. Pro zjednodušení je nakreslen 1 filtr.
Výstupní napětí by mělo být cca 50-100mV podle nastavení Re v emitoru T2, výstup do TDA2003 buď přímo nebo přes zatěžovací R=100K.
1) Uvažuju vypustit R2 a výstupy filtrů nastavit jednotně na 50mV. Vstupní impedance při vyřazení filtru ovšem mnohonásobně vroste.
2) Nejsem si jistý co s vazebním kondenzátorem Cv 2M2, ten elyt tam podle mě není vyhovující ale vstup by měl být nějak oddělen.
- Přílohy
-
Filtry.jpg- (27.75 KiB) Staženo 137 x
Dělič R1/R2 je trvale připojen k výstupnímu potenciometru a ovlivní jeho průběh, celkový výstupní odpor se trvale sníží. Elyt Cv1 má poněkud neurčitou polarizaci.
Proto se ptám jestli někdo podobné zapojení neřešil. To přemostění jsem narychlo "obtáhl" z nějakých starých poznámek a nejsem si jistý, jestli autor něco neopomněl, nebo jestli k tomu článku nebyla pozdější oprava.